eSpecial 2009/02

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 15.1.2009

Ohjelman sisältö:

MUSIIKKI: Fantasiatieteellinen Alkusatu, HM Ojala: Don't be afraid, HM & Nipa: Come to me

VIERAILIJA: Olli Valkeapää (Karjala rukoilee)

PÄIVÄN UUTISIA: (lähteet suluissa juttujen lopussa)


Arabikristitty kertoo islamilaisten kansanjohtajien edesottamuksista ja Gazan tilanteesta sen valossa: "Näin Algerian presidentin itkevän televisiossa Gazan vuoksi, saman miehen jonka maassa on viimeisen 10:n vuoden aikana tapettu miljoona muslimia, koska ovat Hamasin edustamaa suuntaa." Jne. Näiden johatjien teot ovat irvokkaampia, uhriluvut suurempia, mutta uutisointi mediassa huomattavasti vähäisempää kuin Israelin Gazan operaation. Miksiköhän?

(Google video)

- - - - -

Operaatio Gaza TV-ohjelma TV7:lla to 15.1. klo 22.00
-uusinta la 17.1. klo 22.30

Erikoisohjelmassa pohditaan Gazan kriisiä yhdessä Pekka Sartolan, Harri Krögerin ja Niilo Närhen kanssa. Ohjelma tulee myös Streaming arkistoon.

Katso mielenkiintoinen ja tasapuolinen ohjelma tämän hetken tilanteesta. 

(Netmission.fi) 


- - - - -

Helluntaisaarnaaja maailman 50 vaikutusvaltaisimman henkilön listalla

3.1.2009


Newsweek nimesi ennen vuoden vaihdetta 50 maailman vaikutusvaltaisinta henkilöä. Barack Obaman, Gordon Brownin, Vladimir Putinin ja muiden tuttujen henkilöiden lisäksi listalle nousi myös pastori E. A. Adeboye Nigeriasta. Adeboye edustaa helluntailiikettä, joka on maailman nopeimmin kasvava uskonsuuntaus.

Adeboyen mukaan kehitysmaissa seurakunnan tulisi olla korkeintaan viiden minuutin kävelymatkan päässä ja kehittyneissä maissa viiden minuutin automatkan päässä. Helluntaipastorin perustamia seurakuntia löytyy eri puolilta maailmaa.

(Newsweek/Laurinkallio.fi) 

- - - - -

Darwin puhutti Tieteen päivillä

150-vuotias evoluutioteoria on yhä voimissaan.

Joensuu, Juho Lintula

Charles Darwinin 150 vuotta vanha evoluutioteoria puhutti tämänvuotisten Tieteen päivien Joensuun rinnakkaistapahtumassa. Varsinaiset Tieteen päivät järjestetään Helsingissä, mutta Joensuun yliopistossa seurattiin videovälitteisesti Helsingin keskiviikkoisia evoluutioaiheisia luentoja.

Vaikka Darwinin pääteoksen Lajien synnyn julkaisemisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi jo 150 vuotta, teos on yhä tiedepiireissä ajankohtainen.

– Darwinin oppi evoluutiosta on säilynyt elinvoimaisena. Mikään ei viittaa siihen, että sen asema olisi uhattuna, vaikka toki täydennyksiä tulee, Helsingin yliopiston emeritusprofessori Anto Leikola luennoi.

– Mielenkiintoista on se, että vaikka oppi on yhä voimissaan, aikoinaan se ei heti herättänyt keskustelua. Darwinin tekstit olivat sen ajan tietoon nähden niin hämmentäviä ja uusia.

Kun keskustelu heräsi, Darwinin teoria ei miellyttänyt läheskään kaikkia.

–  Kaikuja näistä kiistoista kuullaan yhä 150 vuotta Darwinin jälkeenkin. Tämä johtuu siitä, että joillekin on edelleen vaikeaa tunnustaa ihmisen olevan osa luontoa, Leikola sanoi..

 (Karjalainen.fi)
HUOM! Katso aiheesta erillinen Evoluutio eSpecial-sivu >klikkaa tästä<

- - - - 

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

hidden hit counter