eSpecial 2008/23

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 5.6.2008

PÄIVÄN UUTISET:

Ohjelmassa on pääaiheena ihmeellisesti ja skandaalinomaisesti lähes täysin vaille mediahuomiota jäänyt EU:n ns Lissabonin sopimuksen käsittely Suomen Eduskunnassa 4.6.2008. Pääministeri Matti Vanhanenkin vei puolueensa kansanedustajat "tupailtaan" toisaalle.

Asian tiimoilta yritetään ottaa yhteyksiä EU:iin ja sen "Europa direct"-puhelinpalveluun. Ohjelmassa seloviää, miten hyvin ja hienosti se toimii...

Eduskunnasta löytyi henkilö, kansanedustaja, joka pystyi antamaan valaistusta asiaan ja kännyköissä liikkunut huolestusta herättämään pyrkinyt tekstiviesti sai selityksensä.Avioliiton mitätöinti aiheutti myrskyn Ranskan parlamentissa


Tunteet kävivät eilen kuumina Ranskan parlamentissa, jossa keskusteltiin kohua herättäneestä oikeuden päätöksestä mitätöidä muslimipariskunnan avioliitto. Opposition kansanedustajat buuasivat useita minuutteja oikeusministeri Rachida Datille, joka selitti tapauksen käänteitä.

Lillen kaupungin tuomioistuin mitätöi huhtikuussa Pohjois-Afrikasta kotoisin olevan parin liiton. Aviomies haki mitätöintiä sillä perusteella, että hänen vaimonsa oli valehdellut olevansa vielä neitsyt avioliiton solmimisen hetkellä. Myöhemmin vaimo kuitenkin joutui tunnustamaan harrastaneensa seksiä ennen avioliittoa.

Päätös löysi tiensä julkisuuteen vasta viime viikolla, ja asiasta nousi suuri kohu. Arvostelijoiden mukaan se oli voitto ääriaineksille ja suuri tappio naisten tasa-arvolle.

Oikeusministeri Dati ja pääministeri Francois Fillon puolustivat päätöstä aluksi, mutta tekivät täyskäännöksen viikonlopun aikana. Dati määräsi maanantaina, että alemman oikeusasteen päätöksestä valitetaan vetoomustuomioistuimeen.

Pariskunta itse on kuitenkin tyytyväinen tämänhetkiseen päätökseen.

(MTV3-STT)

Netmission.fi uutisia:

JIPPII ELOKUVAA KUVATAAN 12 PAIKKAKUNNALLA

30. toukokuuta 2008
Jippii 10 v.

“Jippii-kupla, salainen tehtävä” -elokuvaa kuvataan kesäkuussa ja elokuussa 12 paikkakunnalla. Kuvauksissa on mukana satoja lapsia ja päätä huimaava koneisto. Eri kunnat ja kaupungit, yhdistykset ja yritykset, seurakunnat sekä yksityiset ihmiset ovat mahdollistamassa suomalaisittain valtaisaa kristillistä elokuvaprojektia.

Jippii-kupla on raikas komedia, jolla on Jippii-työn ydinsanoma: evankeliumi ja lähetysnäky lapsille. Lapset ovat ideoijia ja tekijöitä koko perheen elokuvassa, joka innostaa palvelemaan. Elokuvan kuvaa Veikko Ruohotie ja ohjaa käsikirjoittaja Outi Rossi. Musiikista vastaa Lasse Heikkilä. Pääosissa ovat Satu Hietala, Tapani Huotari, Karoliina Kakko, Onni Pyhälahti ja Viktoria Vainiomäki. Kuvauksissa on mukana satoja lapsia sekä maanmainiot koomikot Puttonen & Puttonen. Katsojalle on luvassa paljon iloisia yllätyksiä. Elokuvaa kuvataan kesäkuun alussa Kiskossa, Salossa, Sammatissa, Porvoossa, Kotkassa, Kustavissa, Uudessakaupungissa, Laitilassa, Eurajoella ja Keuruulla sekä elokuussa Helsingissä Urbaani Unelma -tapahtuman yhteydessä.

Elokuvan lauluja kuullaan myös syksyllä ilmestyvällä uudella Jippii-äänitteellä, joka on järjestyksessään jo kuudes Jippii-levy. Lauluja äänitettiin Kälviällä toukokuun lopulla Mandariini-kuoron sekä Kokkolan ja Sievin lapsikuorojen yhteistyönä. Lisäksi äänityksessä oli mukana Jippii-jätkiä Keuruulta. Äänitysleirin aikana neljä lasta tuli uskoon, ja monet täyttyivät Pyhällä Hengellä ja kertoivat nähneensä näkyjä ja ilmestyksiä.

Sekä elokuva että uusi Jippii-äänite valmistuvat syksyllä 2008 osana Jippiin 10-vuotiskiertuetta, jonka aikana järjestetään elokuvan esityksiä ja Jippii-konsertteja eri puolilla Suomea. Monet seurakunnat ovat varaamassa elokuvan ensi-iltoja varten elokuvateattereita.

Jippii-lapsikuoro:

Suomessa alkanutta Jippii-lapsityötä on tehty 10 vuoden ajan. Jippii-lapsikuorossa on mukana yli 80 eri seurakuntien ja koulujen aktiivisesti toimivaa lapsikuoroa sekä noin 100 muusikkoa, joista suuri osa on alan ammattilaisia. Kuoro esiintyy eri puolilla Suomea eri kokoonpanoissa. Jippii-kuorolaiset ovat tehneet 5 äänitettä ja 6 videota. Lauluja on käännetty noin 20 kielelle, käännösprojektissa on mukana 36 kieltä. Viime vuonna valmistui ensimmäinen Jippii-äänite venäjän kielellä. Tänä vuonna valmistui nenetsinkielinen Jippii-äänite Pohjois-Siperian lapsille. Marraskuussa 2006 Jippii-kuorolaiset ja muusikot toteuttivat Suomen historian suurimman lasten ilosanomaprojektin: läpi Suomen ja Viron kulkeneessa lasten Valokulkueessa järjestettiin kuukauden aikana koulukonsertteja, valojuhlia ja kynttiläkulkueita 56 paikkakunnalla. Päätöskonsertti järjestettiin Hartwall Areenalla, siellä lauloi yli 1000 lapsen Jippii-suurkuoro.

www.jippiimissio.fi

Yhteystiedot: Outi Rossi, outi.rossi@jippiimissio.fi

Lähde: www.evankelioi.net www.rakasrukous.fi

Vainotut kristityt maailmalla

23. toukokuuta 2008

Marttyyrikirkon ystävät ry Viikkoraportti 20, toukokuu 2008

Tämän viikon ensimmäinen rukousaiheemme on Turkissa käytävän oikeudenkäynnin tämänhetkinen tilanne. Lisäksi tarkastelemme kristittyjen tilannetta niin Irakissa kuin Iranissakin, sekä uskonnonvapautta kaukasialaisessa Tadžikistanissa.

TURKKI

Viimeisin kolmen turkkilaisen murhia koskeva oikeudenkäynti pidettiin Malatyassa 12. toukokuuta. Syytettynä olevat viisi miestä ovat 19- ja 20-vuotiaita, ja heidät pidätettiin murhien tekopaikalla, ja myöhemmin syytettiin murhista (viikkoraportti 16/2008). Syytetyistä neljä todisti edellisessä oikeudenkäynnissä, kertoen ymmärtäneensä että kohteilta oli tarkoitus kiskoa tietoa kristittyjen toiminnasta. Varsinaisia murhia koskien kaikki neljä kertoivat joko, etteivät olleet nähneet tapahtunutta, tai että ryhmän johtaja oli yksin vastuussa tapahtuneesta. Viimeisimmässä kuulustelussa viides syytetty, eli ryhmän johtaja, kielsi syyllisyytensä murhiin, syyttäen yhtä muista neljästä syytetystä. Hän kertoi tarkoituksena olleen pelotella kristittyjä, jotta heiltä saataisiin tietoa, joka voitaisiin sitten toimittaa tiedotusvälineille.

Murhattujen lesket ja heidän asianajajansa ovat turhautuneita tuomareiden estäessä heitä keräämästä ja luovuttamasta oikeudelle todisteita syytettyjä ja heidän takanaan oletettavasti olevia miehiä vastaan. Pian murhien jälkeen seitsemän muuta miestä pidätettiin epäiltyinä murhissa avustamisesta tai niiden suunnittelusta. Useita kohtaan nostettiin syytteet, minkä jälkeen heidät vapautettiin takuita vastaan. Oikeudenkäyntejä heitä vastaan ei ole vielä pidetty.

Lähde:www.meconcern.org

IRAK

Al-Qaidan irakilainen johtaja on saanut kuolemanrangaistuksen katolisen arkkipiispa Paulos Faraj Rahhon murhasta (viikkoraportit 10 ja 11/2008). Arkkipiispan maaliskuinen murha tuomittiin maailmanlaajuisesti. Irakin keskusrikosoikeus langetti kuolematuomion Ahmed Ali Ahmedille, joka yleisesti tunnetaan nimellä Abu Omar. Irakin hallituksen puhemies Ali al-Dabbagh kertoi tuomiosta, ja sanoi Rahhon olleen rauhan ja suvaitsevaisuuden edustaja irakilaisten keskuudessa.

Arkkipiispan löydyttyä kuolleena pääministeri Nuri al-Maliki syytti al-Qaidaa, ja vannoi tuovansa piispan murhaajat oikeuteen. Irakin kutistuva kristittyjen vähemmistö on syyttänyt shiiamuslimihallitusta siitä, ettei tämä tee tarpeeksi suojellakseen kristittyjä vainoilta. Arkkipiispan edustama kaldealainen roomalais-katolinen kirkko on Irakin suurin kristillinen yhteisö.

Irakin kirkon johtajat ovat vastustaneet murhaajan kuolemantuomiota. Piispa Warduni sanoi että Ahmedia tulee rangaista, mutta että hänen teloittamisensa on turhaa. ”En usko että kenenkään tappaminen auttaa Irakin kansaa”, Warduni sanoi. ”Meidän periaatteinamme ovat rakkaus, armahdus ja sovinto."

(Lähteet: www.assistnews.net, >www.compassdirect.org)

IRAN

Eteläiranilaisen Shirazin kaupungin poliisi on kiristänyt kristinuskoon kääntyneiden entisten muslimien valvontaa, pidättäen kolme kristittyä perhettä ja takavarikoiden heidän kirjansa ja tietokoneensa.

Kristittyjen pidätykset alkoivat 11. toukokuuta kun kaksi pariskuntaa otettiin talteen heidän ollessaan nousemassa koneeseen Shirazin kansainvälisellä lentokentällä. Kaikki neljä joutuivat tuntien ajan vastaamaan kysymyksiin ”uskosta ja kotiseurakunnan toiminnasta.” Pidätetyt ovat Homayon Shokohie Gholamzadeh, 48, ja hänen vaimonsa Fariba Nazemiyan Pur, 40, sekä Amir Hussein Bab Anari, 25, ja hänen vaimonsa Fatemeh Shenasa, 25.

Vaikka vaimot Fariba ja Fatemeh vapautettiin jo pidätyspäivänä, pidettiin Amiria vangittuna 14. toukokuuta saakka, Homayon on edelleen vangittuna. Kaksi tuntia pidätysten jälkeen poliisi tunkeutui Hamid Allaedin Husseinin, 58, kotiin, pidättäen sekä hänet että hänen kolme aikuista lastaan. Viimeisten kahden vuoden aikana Iranin kovaotteinen shiiamuslimihallitus on jatkanut niiden kansalaisten pidätyksiä, häirintää ja pelottelua, jotka ovat mukana ripeästi kasvavan kotiseurakunnan toiminnassa. Islamista kristinuskoon kääntyneet joutuvat rutiininomaisesti fyysisen ja henkisen väkivallan kohteiksi, kun heitä pidetään vangittuina päiviä tai viikkoja, yleensä eristyksessä.

(Lähde: www.compassdirect.org)

Tadžikistan

Tadžikistanin ainoa synagoga oli tarkoitus repiä maan tasalle, kertoi synagogan rabbi Mikhail Abdurakhmanov. Purkaminen on jo pitkään uhannut synagogaa, ilmeisesti pääkaupunki Dushanben jälleenrakentamisen vuoksi. Helmikuussa 2006 synagogaa alettiin viranomaisten toimesta purkaa. Oikeus oli määrännyt 350-jäsenisen juutalaisyhteisön jättämään rakennuksen 18. toukokuuta mennessä, jolloin purkutöiden uhattiin alkavan. Oikeus ei hyväksynyt todisteita siitä että juutalaisyhteisö omistaa rakennuksen, ja oikeudenkäsittelyn jälkeen viranomaiset sanoivat rabbi Abdurakhmanoville että synagogan jäsenet voivat itse purkaa rakennuksen niin halutessaan. Juutalaisyhteisö ei kuitenkaan ole lähtenyt rakennuksesta, eivätkä viranomaiset ole vielä puuttuneet asiaan. Rabbi Abdurakhmanov sanoi 19. toukokuuta yhteisön vedonneen Ismoili Somoniyn alueen oikeuteen Dushanbessa aiemman oikeudenmääräyksen kumoamiseksi. ”Viranomaiset eivät voi purkaa rakennusta ennen kuin oikeus on tutkinut tapauksen, ja siihen saakka me käytämme rakennusta.”

Myös protestanttinen seurakunta Nani-Hayat (Elämän leipä) on uhattuna, ja vaikka heille on tarjottu korvausta rakennuksen tuhoamisesta, heille ei ole kerrottu paljonko mahdollinen korvaus olisi. Myös useita moskeijoita tuhottiin Dushanbessa 2007 koska niillä ei ollut oikeusministeriön lupaa. Vuonna 2008 moskeijoita ei ole tuhottu.

(Lähde: www.forum18.org)

Marttyyrikirkon ystävät ry PL 182 67101 KOKKOLA

Viikkoraporttimme sähköpostiisi osoitteesta www.marttyyrikirkonystavat.fi

Laurinkallio.fi - uutisia:

Nainen heräsi kuolleista Yhdysvalloissa 23.5.2008


West Virginiassa Yhdysvalloissa asuvan naisen, Val Thomasin, sydän pysähtyi viime lauantaiaamuna. Sairaalassa naisella ei havaittu aivotoimintaa 17,5 tuntiin. Perhe päätti jo luopua keinotekoisesta elämän ylläpitämisestä.

Potilaaseen kytketyt laitteet ja letkut irroitettiin, mutta jonkin ajan kuluttua siitä Val kuitenkin heräsi.

Huolimatta useista tapahtuneista sydämen pysähdyksistä Valilla ei ole havaittu sydämen tukkeumaa, vaan nainen on toipunut tapahtumasta täysin, ja lääkärit kutsuvat tapahtunutta "lääketieteelliseksi ihmeeksi".

- Tunnen itseni hyvin siunatuksi ja koen, että Jumalalla on vielä jotain varattuna minulle, Val kertoo.

Samoihin aikoihin Valin sukulainen, Darla, oli saanut profetian siitä, että perhekunta tulisi kokemaan "parantumista ja herätystä", eikä hän oikein ymmärtänyt, mitä profetia voisi merkitä. Nyt hän kuitenkin riemuitsee tapahtuneesta.

< Lähde: AP, www.breakingchristiannews.com

Kaksi saarnamiestä pidätettiin Norjassa 25.5.2008


Jeesuksesta puhuminen Norjan syntymäpäivänä Oslon kaduilla oli liikaa paikalliselle virkavallalle. Kaksi saarnaajaa, amerikkalainen ja norjalainen pidätettiin evankeliumin julistamisen vuoksi, kun saarnaajat olivat pitäneet sanomaansa esillä Norjan vapauden juhlaparaatia seuraamaan tulleen väkijoukon seassa.

Saarnamiehet pitivät muun muassa esillä kylttiä, jossa luki "vain Jeesus voi pelastaa sinut helvetiltä, lue Raamatusta yksityiskohdat".

Tapahtumat käsitellään kesällä oikeudessa. Lähde: worldnetdaily.com

Videot Youtubessa tapahtuneesta:

-1, ensimmäinen poliisikeskustelu-

-2, pidätys ja vankila-

Englannissa moraalinen tyhjiö 30.5.2008

Pakistanilaissyntyinen Englannin kirkon piispa Michael Nazir-Ali väittää, että kristillisyyden "eroosio" on jättänyt Englannissa jälkeensä moraalisen tyhjiön, joka on valmiina täyttymään radikaalilla islamilaisuudella. Eroosio on alkanut jo 1960-luvulla seksuaalisen vallankumouksen myötä.

Vallankumouksessa kristilliset arvot jäivät tappiolle, ja nyt ollaan tilanteessa, jossa kristillisyydestä pitäisi taas löytyä voimaa ideologiseen kamppailuun.

Lähde: The Christian Post

(HM huom. Tänään aamulla ylen radiokanavalla kerrottiin, miten humalahakuinen ryyppääminen on karannut käsistä Britanniassa. Ensiapuaseman lääkäri kertoi 13-vuotiaasta umpihumalikosta, jonka nielusta täytyi imeä hänen omaa oksennustaan, ettei olisi tukehtunut ja samana päivänä toinen 17-vuotias todetaan vaurioittaneen maksansa vuosien päivittäisellä juomisella).

Lissabonin sopimus puhutti vielä ensimmäisessä käsittelyssä


Eduskunta hyväksyi liki viisi tuntia kestäneen keskustelun jälkeen keskiviikkona 4. kesäkuuta ensimmäisessä käsittelyssä hallituksen esityksen Lissabonin sopimuksen hyväksymisestä. Lakiehdotuksen sisältö hyväksyttiin ulkoasiainvaliokunnan mietinnön (UaVM 6/2008 vp) mukaisena.

Ulkoasiainvaliokunta kiinnittää mietinnössään huomiota perusoikeuksien vahvistumiseen unionissa. Lissabonin sopimus tekee perusoikeuskirjasta oikeudellisesti sitovan ja tällä on myönteinen merkitys perusoikeuksien vahvistamisessa. Valiokunta toteaa myös, että Eurooppa-neuvoston vahvistuminen on merkittävin toimielinkokonaisuutta koskeva ratkaisu ja korostaa, että Eurooppa-neuvoston valmistelu on syytä kytkeä entistä vahvemmin yleisten asioiden neuvoston valmisteluun.

Lissabonin sopimuksella yhdistetään Euroopan yhteisö ja Euroopan unioni yhdeksi oikeushenkilöksi. Kokonaisuudistuksen keskeisiä tavoitteita ovat olleet unionin ja jäsenvaltioiden välisen toimivallanjaon tarkentaminen, unionin päätöksentekomuotojen tarkastelu, unionin tekeminen demokraattisemmaksi, avoimemmaksi ja tehokkaammaksi sekä unionin tarjoaman perusoikeuksien suojan vahvistaminen.

Sopimus vahvistaa EU:n toiminta- ja päätöksentekokykyä vastata tulevaisuuden haasteisiin. Samaan suuntaan vaikuttavat unionin oikeushenkilöllisyys, unionin ja jäsenvaltioiden välisen toimivaltajaon tarkentaminen, päätöksentekomenettelyjen karsiminen ja päätöksenteon avoimuuden lisääminen. Asian toinen käsittely on täysistunnossa tiistaina 10. kesäkuuta.

(Lähde: www.eduskunta.fi)

Lisää aiheesta: http://europa.eu/lisbon_treaty/full_text/index_fi.htm 

Dokumentti Irlannin kansanäänestyksen puitteissa EU:n epädemokraattisuudesta. (Englannin kielinen).

hidden hit counter