eSpecial 2008/20

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 15.5.2008

Ohjelman sisältö:

MUSIIKKI: Uusiviini: Lehaim, HM Ojala: Kaanahan (videona luontoa Karjalasta), etc

VIERAILIJAT: Japanin lähetyssaarnaaja Markku Ollikainen, mahdollisesti Venäjän kävijä Kiviniemi Kokkolasta.

PÄIVÄN UUTISET:

Avustuskuorma on matkalla Myanmariin

14. toukokuuta 2008 klo 08:10

Fida toimittaa hätäavun perille yhteistyössä kristillisten avustusjärjestöjen kanssa

13.5.2008 (päivitetty klo 18:21)

Fida International on sopinut hätäavun antamisesta Myanmarissa yhteistyössä kristillisten avustusjärjestöjen kanssa. Avustusverkostoon ovat liittyneet järjestöistä muun muassa Convoy of Hope, Australian Global Aid Network, Yhdysvaltain Assemblies of God-kirkon ja Kanadan Pentecostal Assemblies -kirkon ulkomaantyö,Health Care Ministries ja Thaimaan Full Gospel -kirkko. Fidalla on maassa myös pitkäaikainen kehitysyhteistyökumppani, Myanmarin Assemblies of God -kirkko.

Järjestöjen ensimmäinen avustusrekka on matkalla Thaimaasta Yangoniin, jonne sen odotetaan saapuvan torstaina. Kuorma sisältää muun muassa riisinuudeleita, soijamaitoa, juomavettä, ripulilääkettä ja suojapeitteitä. Lisäksi maahan toimitetaan muita lääketarvikkeita. Toista avustuskuljetusta maateitse valmistellaan.

Fidan ja sen yhteistyöjärjestöjen edustajat tapaavat paikan päällä torstaina avustustarvikkeiden jakelun selvittämiseksi. Tähän mennessä Fida on kanavoinut apuun omia varoja 12 000 euroa ja jatkaa keräystä myrskyn uhrien auttamiseksi.

Tilanne Myanmarissa Iravadin suistoalueella on erittäin vakava ja erilaiset taudit ovat leviämässä saastuneen juomaveden myötä sekä ravinnon, suojan ja terveydenhuollon puuttuessa. Rankkasateet pahentavat tilannetta. Avustustyöntekijöiden ja -tarvikkeiden pääsyä pahimmin kärsineelle suistoalueelle rajoitetaan. Myös suurimmassa kaupungissa Yangonissa avuntarve kasvaa tuhoalueilta saapuvien pakolaisten myötä.YK:n arvion mukaan kuolleiden määrä maassa saattaa nousta jopa yli 100 000:n ja noin kaksi miljoonaa ihmistä tarvitsee apua.


Voit auttaa Myanmarin uhreja lahjoittamalla Fidan avustustilille Nordea 228718-5256, viitenumero 51318 (Myanmar). Fidan katastrofirahastoon voit tehdä lahjoituksen soittamalla avustuspuhelinnumeroon (0600-13234, puhelun hinta 20,94 € + pvm) tai tekemällä verkkolahjoituksen näillä sivuilla(Nordean ja Sammon verkkopankit).
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

These signs shall follow

08. toukokuuta 2008 klo 01:00
These signs shall follow nimeä kantava nuorisokonferenssi järjestetään 16.-18.5.2008 Helsingin Saalem-seurakunnassa, osoitteessa Näkinkuja 3, Helsinki. Mukana Johannes Amritzer (Mission SOS/SWE) ja Wellu Suoperä & band.

Tilaisuudet perjantaina klo 19, lauantaina klo 19 & 21 sekä sunnuntaina klo 11 & 16.
Suuri evankelioimistapahtuma lauantaina Helsingin kaduilla klo 10-17, johon lähdetään yhdessä Saalem-seurakunnasta. Mikäli et pääse paikan päälle, voit myös katsoa päätilaisuuksia suorana netistä osoitteessa www.netmission.fi/streaming.

Lue lisää osoitteesta www.fuel.fi ja ole mukana!
Lähde: (yllä olevat uutiset) http://netmisson.fi
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ECI antamassa Israelille kestävää syntymäpäivälahjaa

14. toukokuuta 2008 klo 08:07
Kutsumme seurakuntia ja kristittyjä jälleen sitoutumaan tukemaan Israelia

- Bryssel 12. toukokuuta 2008 ECI aikoo antaa Israelin valtiolle erilaisen syntymäpäivälahjan sen viettäessä 60-vuotisjuhlaansa. Tuota päivää vietetään Euroopassa keskiviikkona toukokuun 14. päivänä. Tuon päivän juhlallisuuksiin huipentuvan viikon aikana ECI vetoaa kansallisiin ja paikallisiin seurakuntiin, jotta ne jälleen tuoreesti sitoutuisivat tukemaan Israelia ja juutalaisvaltion turvallisuutta.

” Viimeksi kuluneiden sadan vuoden aikana kristityt eri taustayhteisöistä ovat seisseet juutalaisen kansan rinnalla solidaarisesti, ja he ovat olleet tukemassa oman kotimaan toteutumista juutalaisille. Tämän vuoden kuluessa yksi noista järjestöistä täyttää 100 vuotta, mikä merkitsee sitä, että jo 40 vuotta ennen itsenäisyysjulistuksen antamista Euroopasta löytyi kristittyjä, jotka olivat lukeneet Raamattunsa, ja jotka uskoivat Jumalan tuovan juutalaisen kansan takaisin maahan ja Jumalan antavan sen heille omana juutalaisena kotimaana”, lausui ECI:n perustajajohtajiin lukeutuva Tomas Sandell Brysselissä.

Israelin parhaillaan viettäessä 60. syntymäpäiväänsä on ECI:n mielestä sopiva hetki kutsua Euroopan kristittyjä jälleen tuoreesti sitoutumaan Israelin tukemiseen.

”Israel on yhä uhanalaisena, niin militanttien Hamasin ja Hizbollahin kaltaisten terroristiryhmien taholta, kuin myös vihamielisten, Iranin kaltaisten kansallisvaltioiden taholta. Aikana, jolloin YK:n jäsenvaltion johtaja, nimittäin Iranin, avoimesti uhkaa Israelia hävittämisellä, on oikea hetki Euroopan kristittyjen nousta ja tehdä itsensä huomatuiksi”, sanoo Sandell.

European Coalition for Israel perustettiin vuonna 2003 järjestöksi, joka edistäisi parempia suhteita Euroopan ja Israelin välille, ja joka pitäisi holokaustin muistoa yllä aikana, jolloin holokausti pyrittiin kieltämään; aikana, jona antisemitismi jälleen oli lisääntymässä Euroopassa. Vuosien mittaan ECI on menestyksellisesti pitänyt asiaansa esillä eri eurooppalaisten instituutioiden piirissä Brysselissä, kuten myös EU:n jäsenmaiden hallituksissa ja eduskunnissa.

Eurooppalaiset kristityt eivät aina ole olleet näin aktiivisia.

”Seurakuntaan Euroopassa on vaikuttanut sellainen teologia, joka on opettanut politiikan olevan maailmallista eikä tosiuskovaisen huomion arvoista ”, Sandell selittää. ”Me uskomme tällaisen passiivisuuden olevan vahingollista sellaisena aikana, jolloin meidän yhteiskuntiemme juutalais-kristillisiä perustuksia ollaan syövyttämässä rikki, ja Israelin valtion ollessa ydinhyökkäysuhan alaisena”, sanoo Sandell.

Tällä viikolla ECI aloittaa uusien ryhmien ja seurakuntien kutsumisen yhteistyökumppaneiksi, jotta voitaisiin rakentaa vielä voimakkaampi tukikohta Israelille Euroopan Unionin keskeen. Koalitio on hiljattain muuttanut rakennettaan suljetusta jäsenistöstä muodostuvasta järjestöstä avoimeksi ja piiriinsä ottavaksi verkostoksi, joka aktiivisesti pyrkii tekemään yhteistyötä niin kansallisten kuin paikallistenkin seurakuntien kanssa, samoin kuin myös yhdistysten ja yksityishenkilöiden kanssa.

ECI:n puheenjohtajan Helmut Spechtin suunnitelmissa on tavata myöhemmin tänä kesänä Israelin presidentti Simon Peres ja henkilökohtaisesti kertoa sitoutumisesta tukemaan yhä enemmän Israelia.

http://groups.yahoo.com/group/israelin-puolesta/

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Israel 60 vuotta -huomiointia

Tänään Ylen 1-aamussa soitettiin Ben Zyskowiczille Jerusalemiin ja hän kertoi haastattelun lopussa (vai tuliko kiire lopettaa se siihen?), miten Länsimaissa on jäänyt huomioimatta jatkuva kranaattisade Gazasta israelilaisten niskaan. Tuoreena esimerkkinä asiasta oli isku ostoskeskukseen Askheloniin, jossa kymmeniä loukkaantui.

Päivän Joensuussa ilmestyvä Karjalainen -lehti uutisoi asiaan liityen ainostaan, miten palestiinalaiset ovat vihoissaan presidentti George Bushille, kun hän on juhlistamassa Israelin 60 vuotisjuhlia, päivänä, joka arabeille on tuhon/katastrofin nimellä kulkeva surun päivä.

Paljonkohan palestiinalaisille on kertynyt maavuokraa lähes 2000 vuoden ajalta, jos se laskettaisiin ja otettais asia niin, että he ovat asuneet ja käyttäneet hyväkseen kyseistä maa-aluetta todella siellä mainitun ajan? (HM)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
hidden hit counter