eSpecial 2008/19

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 8.5.2008

Ohjelman sisältö:

UUTISET: (HM) Israelin valtio 60 v.*

MUSIIKKI: Uusi Viini: Ruah, HM Ojala: Rakkaustaulu.

ESITTELY: Tero Ojasalo: "Paras on edessä" -kampanja.

PUHE: (HM): 1 Kor 13.

HUOM! Valitettavasti tämä ohjelma ei näkynyt "livenä" palveluntarjoajan teknisen vian vuoksi. Asiantila selvisi  jossain vaiheessa ohjelman kuluessa...

- - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - -

* Ohjelman uutisia eri lähteistä:

Wikipedia: Israelin valtio eli Israel on valtio PalestiinassaLähi-idässäVälimeren kaakkoisrannalla. Se on parlamentaarinen demokratia ja maailman ainoa juutalainen valtio. Nykyinen Israel on noin seitsemän miljoonan asukkaan valtio Jordanjoen ja Välimeren välisellä kaistaleella. Viralliset kielet ovat heprea ja arabia. Asukkaista 78 prosenttia on juutalaisia, 17 prosenttia arabeja, loput druuseja ja muita vähemmistöjä. Israelin arabit ovat uskonnoltaan enimmäkseen sunnimuslimeja tai kristittyjä. Israelin naapurimaita ovat arabivaltiot Egypti, Saudi-Arabia, Jordania, Syyria ja Libanon. Israelin pinta-ala on 20 700 km², mihin on laskettu mukaan Israelin miehittämät Golanin kukkulat mutta ei Itä-Jerusalemia tai Länsirantaa ja Gazan kaistaa.

Israelin itsenäistyminen

Brittien poistuttua alueelta Israel julistautui itsenäiseksi 14. toukokuuta1948 ennen Britannian mandaatin umpeutumista keskiyöllä 15. toukokuuta. Konflikti laajeni, kun Egyptin, Syyrian, Jordanian, Libanonin ja Irakin joukot hyökkäsivät Israeliin. Syttyneessä sodassa siirtomaajärjestelmää vastustanut Neuvostoliitto tuki Israelia, kun taas Britannia vanhana siirtomaaisäntänä tuki edelleen arabeja itsenäistyvää siirtomaataan vastaan.


Sodan päätyttyä Israelin haltuun jäi suurempia alueita kuin YK:n jakosuunnitelmassa oli kaavailtu. Samalla Egypti miehitti Gazan ja Transjordania Länsirannan. Suuri määrä arabeja pakeni tai karkotettiin uuden juutalaisvaltion alueelta, YK:n mukaan 711 000. Näihin päiviin asti jatkuneen Lähi-idän kriisin vuoksi on pakolaiskysymys edelleen ratkaisematta. Israelin itsenäistymisen jälkeen alkoi Euroopasta muuttaa alueelle suurin joukoin holokaustista selviytyneitä juutalaisia, ja maan väkiluku kaksinkertaistui ensimmäisen itsenäisyysvuoden aikana. Seuraavan vuosikymmenen aikana 600 000 juutalaista pakeni tai karkotettiin ympäröivistä arabimaista ja Iranista Israeliin.

Israelin valtion itsenäisyysjulistus 14. toukokuuta 1948 Tel Avivissa.

 - - - - - - - -

Israel – Messiaaniset juutalaiset voittaneet kansalaisuusasiassa

Marttyyrien Ääni –järjestö tervehtii ilolla Israelin korkeimman oikeuden päätöstä 16.4.2008, jonka nojalla messiaanisilla juutalaisilla on samat oikeudet saada kansalaisuus kuin juutalaisilla, jotka eivät usko Jeesukseen Messiaanaan. Asian vei oikeuteen kaksitoista messiaanista juutalaista, joilta kiellettiin kansalaisuus siksi, että he kuuluivat messiaanisten juutalaisten yhteisöön. Tällä päätöksellä tulee todennäköisesti olemaan suuri merkitys Israelin messiaanisten juutalaisten yhteisöön, vaikka päätös ei koskekaan kaikkia messiaanisia. Päätös koskee erityisesti heitä, jotka ovat juutalaisia isän puolelta.
Kiitos Jumalalle tästä oikeuden voitosta. Rukoilkaa, että Jeesusta Messiaanaan seuraavilla olisi Israelissa jatkuva todistuksen paikka.

Marttyyrien Ääni, Kanada (www.stefanus.fi)

- - - - - - - - -  

Kierto-email Holokaustin kieltämisen estämiseksi:

Please, take a moment and read this email and email it to more of your friends and acquaintances. We must remember these times in history!!

Surveys a German concentration camp:

It is a matter of history that when Supreme Commander of the Allied Forces, General Dwight Eisenhower, found the victims of the death camps, he ordered all possible photographs to be taken, and for the German people from surrounding villages to be ushered through the camps and even made to bury the dead.

He did this because he said in words to this effect: 'Get it all on record now - get the films - get the witnesses - because somewhere down the track of history some b*stard will get up and say that this never happened.'

'All that is necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.'
Edmund Burk


This week, the UK removed The Holocaust from its school curriculum because it 'offended' the Muslim population which claims it never occurred. This is a frightening portent of the fear that is gripping the world and how easily each country is giving in to it.

Source: Photos courtesy of John Michael Chanslor.

These photos were taken in Germany by James Emison Chanslor, an Army Master Sergeant who served in World War II from 1942 until 1945.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Pohjois-Korea - Kristittyjä jahdataan kuin eläimiä

Entiset pohjoiskorealaiset poliisi- ja turvallisuusviranomaiset kertoivat Yhdysvalloissa, että heidän esimiehensä olivat ohjeistaneet heitä näyttelemään kristittyjä ja soluttautumaan ”maanalaisiin” rukouskokouksiin voidakseen syyttää, pidättää, vangita ja joskus teloittaa uskovia Pohjois-Koreassa. Yhdysvaltain kansainvälisen uskonnonvapauskomitean raportissa oli haastateltu kuutta virkailijaa, joiden tehtävä – ennen kuin he pakenivat Pohjois-Koreasta – oli löytää ja eliminoida kristittyjen pieniä ryhmiä. Huhtikuun 15. päivänä 2008 julkaistussa raportissa he sanoivat, että Pohjois-Korean hallitus pitää uskontoa, ja erityisesti kristinuskoa, suurimpana uhkana maan turvallisuudelle.
Nuo kuusi turvallisuusagenttia sanoivat, että maassa oli lisääntyvässä määrin yritetty pysäyttää uskonnollista toimintaa Kiinan puoleisella raja-alueella. Keinoina käytettiin rukouskokouksen matkimista, jotta saataisiin kiinni pakolaisina olevia uskovia, sekä antamista turvallisuusagenteille perusopetusta teologiasta, jotta he voisivat soluttautua Kiinassa oleviin seurakuntiin ja etsiä niissä käyviä pohjoiskorealaisia.
Jos takaisin tuoduilla pakolaisilla ei ollut yhteyksiä uskonnollisiin ryhmiin tai niitä oli vain vähän, rajapoliisi toimitti heidät turvallisuusviranomaisille ja nämä pidättivät heidät lyhyeksi aikaa. Jos kuitenkin uskonnollisia yhteyksiä saatiin selville, silloin heidät luovutettiin valtion turvallisuusviranomaisille mahdollista kidutusta, vankila- tai työleirituomiota varten tai teloitettaviksi. Yksi agentti sanoi:
- Kun uskonnolliset ihmiset jäävät kiinni, heitä ei kuulla. Heitä pidetään vallankumouksen vastaisina aineksina. Kun sellaiseen syyllistynyt saadaan kiinni Pohjois-Koreassa, valtion turvallisuusviranomaiset ympäröivät hänet, potkivat ja hakkaavat hänet perusteellisesti ennen kuulusteluja.
Toinen agentti vahvisti:
- Tärkein kysymys takaisin tuoduille pohjoiskorealaisille on, ovatko he tavanneet eteläkorealaisia lähetystyöntekijöitä tai evankelistoja tai kohdanneet tai kokeneet uskontoa. Jos he tunnustavat tavanneensa lähetystyöntekijöitä tai diakoneja … niin ilman enempiä kysymyksiä heidät lähetetään valtion turvallisuusviranomaisille ja heitä voidaan sen jälkeen pitää kuolleina. Kuitenkin vain pienessä osassa tapauksista on uskonto mukana.
Yksi pakolainen todisti:
- Avioliiton kautta tullut sukulaiseni saatiin kiinni, kun hän luovutti Raamattua. Niinpä koko perhe vietiin vankilaan no. 22 [rangaistussiirtola]. Heidät vietiin sinne uskonnollisten vakoojien nimikkeellä.
Yksi takaisin palautettu pakolainen lähetettiin turvallisuusviraston vankilaan Pohjois-Hamgyeongin maakuntaan 15 kuukaudeksi. Hän kuvaili vankilakokemustaan:
- Olin kuin eläin ilman nimeä. Olosuhteet riippuvat vartijoille asetetuista rajoituksista. Vangin tappaminen ei tuo heille hankaluuksia.

Compass Direct

Indonesia –Abraham Bentar vapautettu

Kontaktit Indonesiasta kertoivat, että Abraham Bentar, joka vangittiin maaliskuussa 2006 syytettynä muslimien käännyttämisestä kristityiksi, vapautettiin ehdonalaiseen 27.4.2008. Vangittaessa 55-vuotiaana Bentar oli harjoittanut vaatekauppaa Länsi- ja Keski-Jaavan kylissä. Hän oli kertonut ihmisille ihmeellisestä paranemisestaan ja kohtaamisestaan Jeesuksen kanssa. Muslimina Abraham oli opiskellut Koraania lapsuudestaan lähtien. Vuonna 1998, hän oli 48-vuotiaana saanut sydänkohtauksen. Kun paikallinen pastori oli rukoillut Abrahamin paranemisen puolesta, hän oli nähnyt unta valkoviittaisesta miehestä. Abrahamin mielestä miehen kasvot olivat samat kuin erään naapurin seinällä olevassa Jeesuksen kuvassa. Hän päätti ottaa Jeesuksen Herrakseen ja palvella Häntä, jos paranisi sydänvaivoistaan. Hän parani, ja niin hänet kastettiin vuonna 2003. Abraham halusi elää todeksi uskoaan ja kertoa siitä ystävilleen. Kiitos Jumalalle Abrahamin vapautuksesta.

Jordania – Kristitty joutui pakenemaan maasta

Jordanialainen kristitty Mohammad Abbad (40) joutui äskettäin oikeuteen harhaoppisena käännyttyään muslimista kristityksi vuonna 1993, Middle Eeast Concern –järjestön 24.4.2008 raportin mukaan. Abbad pakeni maasta maaliskuun lopussa sen jälkeen, kun islamistit olivat hyökänneet 23.3.08 hänen kotonaan häntä, hänen poikaansa ja toista, hänen luotaan suojaa hakenutta, entistä muslimia vastaan. Tämä hyökkäys sai Abbadin isän nostamaan syytteen harhaopista poikaansa vastaan, kun tämän vammoja hoidettiin sairaalassa. Abbad oli yhden yön sairaalassa käsiraudoilla sänkyyn kahlittuna. Hänen isänsä vaati myös perheen kahden pienen lapsen huoltajuutta. Abbad ei suostunut palaamaan islamiin eikä kieltänyt uskoaan oikeudenistunnossa 27.3.2008. Hän pakeni maasta seuraavana päivänä jordanialaisen, kristityn vaimonsa kanssa. Abbadin 29.3.2008 määrättyä oikeuskäsittelyä siirrettiin hänen poissaolonsa vuoksi, mutta tuomari aloitti valmistelut hänen avioliittonsa mitätöimiseksi. Piileskeltyään eri arabimaissa melkein kaksi viikkoa aviopari asettui erääseen Euroopan maahan, mistä he ovat anoneet turvapaikkaa. Viimeisin tieto on, että yritys purkaa avioliitto on yhä käynnissä ja odottaa tuomarin pyytämää avioliittotodistusta Abbadin isältä.

Rukoilkaa viisautta, johdatusta ja voimaa Abbadille ja hänen vaimolleen. Rukoilkaa, että heidän lapsensa näkevät isänsä uskon ja haluavat seurata hänen jalanjäljissään vahvoina Kristuksessa. Marttyyrien Ääni, Kanada

hidden hit counter