eSpecial 2008/17

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 24.4.2008


Ohjelman sisältö:

UUTISET*:

MUSIIKKI: HM Ojala: Pulma blues, Valmistaudun, Viaton

TODISTUKSET: Juhani Lukkonen (Alajärvi), lopunajan tapahtumat.

PUHE: Leena Kataja.

*Ohjelman uutiset:

Uudenlaista Raamatunopettamista

MARANATA MEDIAN videoesitys

Markku Veilo opettaa uudella ja mielenkiintoisella tavalla Salomon temppelistä. Opetus on rakennettu Chroma Key mallinnusta käyttäen ja tukeutuu 3d-Animointiin ja -grafiikkaan. Tutustu tähän Kristillisellä kentällä tuoreeseen tekniikkaan. http://www.maranatamedia.net


INVITACION Espanjankielinen tapahtuma Saalemissa Malmilla.

Este domingo 27 de abril cumplimos 9 años reunidos en Saalem de Malmi.

Quedas cordialmente invitado/invitada a nuestro aniversario que empieza

a las 3 de la tarde en Saalem de Malmi. Direccion: Malmin asematie 3, Helsinki.


Turun seudun 12 avustusjärjestöä solmivat yhteistyösopimuksen

Operaatio Ruokakassi yhdistää Turun seudulla toimivia kristillisiä kolmannen sektorin avustusjärjestöjä

Turun seudulla toimivat kristilliset avustusjärjestöt yhdistivät virallisesti voimavaransa 1.3.2008. Yhteistyön merkiksi kädenpuristuksen antoivat 12 avustustyötä tekevää kristillistä järjestöä tai seurakuntaa. Yhteistyön merkkinä syntyi Operaatio Ruokakassi, jonka tehtävänä on keskitetysti hankkia ja toimittaa jaettavaa ruokaa, hygieniatuotteita ja vaatteita ym. avustusjärjestöjen kautta vähävaraisille perheille, opiskelijoille, eläkeläisille, eri tavalla syrjäytyneille ja yksinhuoltajille..

Operaation koordinaattoriksi valittiin Uusipesula-seurakunnan diakoni Mertsi Ärling, joka tekee tiivistä yhteistyötä Heikki Hurstin avustusjärjestön kanssa ja järjestöistä koostuvan yhteistyöfoorumin puheenjohtajaksi Turun vapaaseurakunnan työttömien ruokailusta vastaava Pertti Verho. Operaatio Ruokakassia hallinnoi kristillinen Viestintäyhdistys A&O.

Operaatio Ruokakassissa mukana olevat järjestöt ja seurakunnat:A-kilta Jokitupa ja Jyrkkälän asukastupa, Haliskahvila, Kan-koti, Katulähetys ja Nuutinkoti, Kristillinen seurakunta Uusipesula, Pelastusarmeija ja Pelastusarmeijan hoitokoti, , Raision-, Turun- ja Varissuon vapaaseurakunnat, Turun helluntailähetys ja Työttömien joulujuhla sekä Varsinais-Suomen Sininauha.

Lähde: http://www.netmission.fi


Nigeria – Kristittyjen pelko

Nigerian kristityt ovat vihaisia siitä, että heidän maansa hallitus näyttää salaa liittyneen Islamilaiseen järjestöön (Organisation of The Islamic Conference OIC). Christian Association of Nigeria (CAN) toimihenkilöt olivat allapäin siitä, ettei heidän kanssaan oltu keskusteltu päätöksestä – he saivat tiedon uutisesta päivälehtien sivuilta.
CAN:n sihteeri Saidu Dogo syyttää presidentti Umaru Musa Yar’Aduaa kansallisesti tärkeän asian päättämisestä ”salaisesti verhoilluksi”. Hän oli myös vihainen siitä, että heidän organisaationsa oli pidetty pimennossa asiasta.
- Olemme huolestuneita ja ymmärtääksemme Nigeria ei ole tämän organisaation jäsen, koska kukaan ei ole informoinut meitä asiasta, kommentoi hän tietoa Nigeria’s Daily Champion sanomalehdelle.
OIC on toiseksi suurin hallinnollinen organisaatio YK:n jälkeen ja se kuvaa itseään ”muslimimaailman kollektiivikseksi ääneksi”. CAN:n mukaan Nigerian väestö on jakautunut tasaisesti sekä muslimeihin että kristittyihin eikä näin ollen voi olla jäsenenä järjestössä, mikä on tarkoitettu muslimivaltioille.
CAN:n sihteeri Saidu Dogo on nyt heittänyt esille vaatimuksen; ”Me vaadimme, että maamme liittyy myös World Council of Churches -neuvoston (Kirkkojen maailmanneuvosto) jäseneksi. Silloin tiedämme, että kyseessä on oikeamielinen ja reilu peli.” Kyseinen erimielisyys on riehunut vuodesta 1986 lähtien, jolloin presidentti Ibrahim Badamasi Babangida yritti saada Nigeriaa tunnustetuksi OIC:n jäseneksi. Saidu Dogo epäilee, että sopimus on tehty presidentti Yar’Aduan osallistuttua äskettäin OIC:n kokoukseen Senegalissa. Jotkut muut epäilevät, että sopimus olisi tehty jo aiemmin. Nigeria on selkeästi merkitty jäseneksi OIC:n nettisivuilla – ja sen jäsenyysmerkintä on peräisin vuodelta 1986.

Rukoilkaa, että Nigerian hallitus sitoutuisi nyt tekemään virallisen sopimuksen, joka turvaa ei-muslimien ja muslimien uskonnolliset oikeudet. Rukoilkaa maan presidentin Umaru Musa Yar’Aduan puolesta, että hän olisi tasapuolinen työskentelyssään kristittyihin ja muslimeihin nähden.

Release International (Marttyyrien Ääni), Englanti

Lähde: http://www.stefanus.fi/uutiset

Helatorstaita juhlitaan tänä vuonna vappuna (Kirkon tiedotuskeskus)

Helatorstain osuminen vapunpäivälle on todellinen harvinaisuus. Viimeksi näin kävi 1913 ja seuraavan kerran päivät osuvat yhteen vuonna 2160. Päällekkäisyys johtuu siitä, että pääsiäinen oli kuluvana karkausvuonna harvinaisen aikaisin.

Helatorstaita vietetään 40 päivää pääsiäisestä sen muistoksi, että Jeesus nousi ylös taivaisiin eikä enää ilmestynyt maanpäällisessä hahmossa oppilailleen. Helatorstain sanomassa on siis kysymys uskosta ilman näkemistä. Helatorstaita on vietetty 300-luvulta alkaen.

1800-luvulla helatorstaina oli tapana polttaa helavalkeita Etelä- ja Lounais-Suomessa. 1700-luvulla elänyt kappalainen Christfrid Ganander kertoo suomalaisten leikkineen ja tanssineen tulien ympärillä pelloilla ja metsiköissä.

Juhlan suomalainen nimi tulee ruotsin sanasta helig, pyhä. Vuosina 1973-1991 helatorstain merkitys avautui helpommin sen nimestä Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Juhla oli tällöin siirretty työmarkkinajärjestöjen vaatimuksesta lauantaille. Se siirrettiin 1992 vanhalle paikalleen arkipyhäksi ja sai takaisin perinteisen nimensä.

hidden hit counter