eSpecial 2008/16

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 17.4.2008


Ohjelman sisältö:

UUTISET*: (HM)

MUSIIKKI: HM Ojala: Taivas, Sua palvon, Tää tie

TODISTUKSET: 7:n kolumbialaisnuoren näky rajan takaa** (John Lennon in hell), Antero aAhtiainen

PUHE: (HM) "Jonka Poika tekee vapaaksi, tulee todella vapaaksi."
_____________________________________________________________________________

*LIITTEET:

Stefanus- UUTISET 14.4.2008

Kiina – Kirjakaupan omistaja vapautettu

Viime vuoden elokuun 3. päivänä pidätettiin tunnettu kotiseurakunnan johtaja ja kristillisen kirjakaupan omistaja Zhou Heng hänen ollessa noutamassa kolmen tonnin painoista raamattulähetystä linja-autoasemalta Xinjiangissa. 31.8.07 häntä vastaan nostettiin virallinen syyte, joka koski "laitonta liiketoimintaa". Hänet vangittiin odottamaan oikeudenkäyntiä. China Aid Associationilta huhtikuun 8. päivänä tulleen tiedon mukaan tuomioistuin päätti vapauttaa hänet puutteellisen todistusaineiston vuoksi.
Vankeutensa aikana sellitovereiden ja vartijoiden kerrotaan hakanneen häntä pahoin. Hän on nyt kotona tervehtymässä perheensä luona.

Kiitos Herralle Hengin vapautumisesta. Rukoilkaa hänen tervehtymisensä puolesta. Rukoilkaa, että hän rohkaistuisi siitä tosiasiasta, että Jumala puolustaa niitä, jotka kärsivät tehdessään hyvää (1.Piet. 2:20-21).Marttyyrien Ääni, Kanada


Zhou Hengin perhe.

Kiina – Uiguurikristittyä saattaa odottaa teloitus

China Aid Associationilta tulleen tiedon mukaan Alimujiang Yimiti, kahden lapsen isä, saattaa joutua teloitettavaksi Zingjiangin maakunnassa. Viranomaiset pidättivät hänet viime syyskuussa "laittoman uskonnollisen toiminnan" vuoksi. Häntä syytetään valtion hallituksen vastaisesta kapinasta ja kansallisen turvallisuuden vaarantamisesta. Näistä syytteistä on mahdollisuus saada kuolemantuomio. Viranomaisten odotetaan ilmoittavan tuomion päätöksen huhtikuun lopulla.
Tällaisten syytteiden kuten rikokset valtiota vastaan tai valtiosalaisuuksien ilmiantaminen kohdistetaan hyvin usein sellaisia henkilöitä vastaan, joita pidetään valtion vihollisina.
Ystävät kertovat Alimujiangin haluavan vain rauhaisasti harjoittaa uskoaan, mihin hänellä on Kiinan perustuslain mukaan oikeus.
Alimujiang kääntyi islamista kristinuskoon yli kymmenen vuotta sitten. Hänestä tuli aktiivi uiguuriseurakunnan jäsen. 1997 amerikkalaisomisteinen (myöhemmin myös brittien omistama) Xinjiang Jiaerhao Foodstuff Company-yritys palkkasi Alimujiangin tulkiksi hänen hyvän kiinankielen-, englanninkielen- ja uiguurikielentaitonsa vuoksi. Yritys salli niin muslimien, kristittyjen kuin muidenkin uskonnon suuntien edustajien harjoittaa uskoaan puuttumatta siihen. Tämä ei ole mahdollista valtion yhtiöissä. Valtion viranomaiset tekivät säännöllisesti etsintöjä Alimujiangin kotiin ja takavarikoi mm. hänen henkilökohtaisen tietokoneensa. Hän teki useita valituksia valtion turvallisuusosastolle Urumqissa, maakunnan pääkaupungissa. Hän dokumentoi myös raa ´asta kohtelusta saamiaan ruhjeita tuoden tämänkin osaston tietoon. Yrityksessä työskentelynsä aikana Alimujiang joutui jatkuvasti kuulusteluihin - päivin ja öin hänen oli suostuttava niihin.
Viime helmikuussa Zhang Kai, Alimujiangin asianajaja matkusti Pekingistä Kashiin, mutta hänen ei sallittu tavata Alimujiangia ns. valtionsalaisuuksien vuoksi.
Alimujiangia pidetään Kashin pidätyskeskuksessa. Hänen pidättämisensä oli täysi yllätys - tämä on järkyttänyt hänen ystäviään ja perhettään.
Kaksi yritystä, missä Alimujiang aiemmin työskenteli, on suljettu ulkomaalaisen uskonnon soluttautumisepäilysten vuoksi.China Aid Association
------------------------------------------------------------------------------------------


Jokela: Auvinen suunnitteli rikosta päiväkirjassaan

Krp:n esitutkinta-aineiston mukaan Pekka-Eric Auvinen oli suunnitellut tekoa maaliskuusta 2007. Tuolloin hän oli kirjoittanut päiväkirjaansa aloittaneensa operaatio "Main striken" suunnittelun.

"Tapan niin monta paskiaista kuin mahdollista", hän kirjoitti päiväkirjaan. "Joskus ensi syksyllä tuomiopäivän koittaessa yhden miehen sota kaikkia ja kaikkea vastaan voi alkaa.

"Olen aseistautunut haulikolla, karbiinilla tai pistoolilla ja ammun kaikkea joka liikkuu, heittelen molotovin cocktaileja ja putkipommeja ja levitän tuhoa. Parhaimmassa tapauksessa tästä syntyisi massiivista tuhoa ja kaaosta tai jopa vallankumous. Haluan joka tapauksessa että tämä muistetaan ikuisesti ja että siitä jää jatkuva vaikutus maailmaan. Ehkä saan seuraajiakin, olenhan yli-ihminen, lähes Jumala!", Auvinen kirjoitti.

Auvinen ihannoi erilaisten terroritekojen tekijöitä, ja hän imuroi tietokoneelleen kuvamateriaalia näistä tapahtumista. Auvisen tietokoneen tutkimisen yhteydessä kävi ilmi, että laitteelle oli tallennettu eri terroritekojen päivämääriä ja niiden toteuttajien syntymäpäiviä.

Päiväkirjassa viimeinen merkintä on huhtikuulta, Columbinen verilöylyn vuosipäivältä. Tämän jälkeen Auvinen jätti käsinkirjoitetun päiväkirjan ja siirtyi netin pariin. (MTV3)
-------------------------------------------------------------------------------------------

Israel Update:

PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas aikoo ojentaa PA:n korkeimman kunniamerkin, "Al-Quds Mark of Honour" kahdelle naisterroristille, jotka kärsivät tuomioitaan Israelin vankilassa. Toinen heistä, Ahlam Tamimi, Hamasiin läheisesti kuuluva, kärsii elinkautista toimiessaan kuljettajana itsemurhaterroristille, joka sytytti pomminsa Sbarro ravintolassa. Toinen heistä, Amra Muna vietteli israelilaisen nuorukaisen Ophir Rahumin Ramallahiin internetin kautta, jossa palestiinalaiset nuorukaiset murhasivat hänet. PA:n vankeinhoidon ministeri Ashraf al-Arjami kertoo antaneensa Abbasille listan henkilöistä, joille hän suosittelee kunniamerkin antamista. Mahmoud Abbas ratkaisee merkin saajat. Ministeri Arjami kieltäytyy vahvistamasta tietoja, ovatko nämä kaksi naisterroristia merkin saajien listassa "säilyttääkseen yllätysmomentin". Abbasin kanslia kieltäytyi kommentoimasta asiaa.
Israelin hallituksen edustajat pitävät tietoja merkin saajista hälyttävinä. (JP)

EGYPTILLE on kehittymässä toinen rintama, joka voi osoittautua paljon varallisemmaksi kuin Gaza tai jopa Israel, jota vastaan sen armeija harjoittelee jatkuvasti. Iran ja Sudan ovat solmineet puolustussopimuksen, jonka mukaan toinen maa tulee toisen avuksi kumman tahansa joutuessa hyökkäyksen kohteeksi. Iran tarjoaa aseita ja koulutusapua Sudanin armeijalle suurella alennuksella. Sudan rakensi suuren Merowen padon Niilin alkulähteille, ns. White Nile alueelle, ja sen yhteyteen 174 km pitkän patoaltaan. Egypti syyttää, että Sudan on kääntämässä Niilin alkulähteen vedet omiin tarkoituksiinsa, mikä voi vähentää Niilin vesimäärää ja lopettaa vuosittaiset tulvat, mihin Egyptin maatalous Niilin laaksossa suurelta osin perustuu. Sudan pelkää, että Egypti voi tuhota Merowen padon, mikä on jouduttanut Sudanin johdon halukkuutta hakea vahva tukijamaa Egyptin uhkaa vastaan. Tässä näyttää toteutuvan se, mistä Daniel puhuu kirjassaan nimellä Pohjan kuningas, jolla tarkoitettiin Persiaa. (Dan.11:40) Merowen pato sekä toinen alempana sijaitseva Kajbarin pato rakennettiin Kiinan ja arabimaitten rahoilla, rakentajina toimivat saksalaiset ja ranskalaiset yhtiöt muitten ohella. (lähde. www.debka.com)

ISRAELIN TURVALLISUUDESTA vastaavat virkailijat ovat alkaneet taas puhua suuren sotilasoperaation välttämättömyydestä Gazan kaistalle, koska nykyinen tilanne ei voi jatkua loputtomiin, he arvioivat. HAMASIN JA JIHADIN varustautuminen Gazan kaistalla on saanut jatkua lähes häiriöttä useiden vuosien ajan. Näiden vuosien aikana ne ovat hankkineet aseita salakuljettamalla niitä Syyriasta ja Iranista, usein Hizbullahin kautta, ja koonneet niitä nyrkkipajoissa; kouluttaneet ja lisänneet aseistettuja yksiköitään ja rakentaneet tukikohtia ja pesäkkeitä Hizbullahin Etelä Libanonissa toteutetun esimerkin mukaan. Hamasin joukot on muodostettu pysyvän armeijan tapaan prikaateiksi paikallisjohtajineen ja hajautettu eri osiin Gazan kaistaa.

------------------------------------------------------------------------------------------
HELA konferenssi Södertelje

Ruotsinsuomalaisten helluntaiseurakuntien vuotuinen Helluntaikonferenssi alkaa helatorstaina 1.5. ja päättyy sunnuntaina 4.5. Tervetuloa konferenssiin ihan Livenä! tai omalta sohvalta. Tutustu tuleviin vapunmenoihin juuri julkaistujen kotisivujen kautta. Konferenssin voi nimittäin katsoa suurin piirtein kokonaisuudessaan myös Internetin avulla Netmissionin Streaming palvelun kautta. Nettisivut: www.helakonferenssi.com.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

URBAANISSA UNELMASSA TEOT PUHUVAT

Pääkaupunkiseudulla järjestetään 6. - 10.8.2008 toista kertaa laajapohjainen kristittyjen yhteinen Urbaani unelma -tapahtuma.

Urbaani unelma yhdistää ilosanoman Jeesuksesta ja hyvät teot. Tapahtuman palvelutempauksissa tavallisille kristityille avautuu keskusteluyhteys sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät koskaan käy seurakunnan tilaisuuksissa. Silloin on mahdollisuus kertoa Jumalan rakkaudesta joko paikanpäällä tai kutsua keskustelukumppani Helsingin Jäähallissa järjestettäviin iltatilaisuuksiin.

Iltatilaisuuksissa tunnetut artistit, vauhdikkaat tanssiesitykset sekä koti- ja ulkomaiset puhujavieraat viestittävät kukin omalla tavallaan Jumalan rakkaudesta. Ulkomaisena pääpuhujana on ruotsalainen evankelista Johannes Amritzer. Hän on kansainvälisen Mission SOS -evankelioimisjärjestön perustaja sekä johtaja ja toimii Harvest Center -seurakunnan johtotiimissä Tukholmassa. Suomalaisena pääpuhujana on evankelista ja rovasti Kalevi Lehtinen, joka on Suomen tunnetuimpia julistajia maailmalla.

Tänä vuonna pääkaupunkiseudun Urbaanin unelman järjestäjinä on 40 eri taustoista tulevaa seurakuntaa ja kristillistä järjestöä Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Keravalta ja Järvenpäästä. Järjestäjäpohja on laajentunut ja järjestäjien määrä kaksinkertaistunut viime vuodesta.

Viime kesänä pääkaupunkiseudun Urbaanissa unelmassa palveli 220 tiimiläistä 40 palvelutempauksessa. Iltatilaisuudet kokosivat viiden päivän aikana 15 000 kuulijaa.

Oletpa nuori tai vanha, kaikille löytyy tehtäviä. Tule sinäkin iloisen uutisen verkostoon tiimiläiseksi, talkoolaiseksi, kampanjakummiksi tai esirukoilijaksi. Ilmoittautua voi nettisivujen kautta www.urbaaniunelma.com.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

GOSPEL-SAVO, varma merkki kevään tulosta!

Gospel- Savo on yhteiskristillinen voimainponnistus, joka on löytänyt oman paikkansa Pohjois.Savossa. Se on osoitus siitä, että eri kirkkoja ja seurakuntia edustavat kristityt tulevat keskenään hyvin toimeen! Tapahtuma yhdistää hienolla tavalla paikkakunnan ihmisiä.

Gospel Savon esiintyjät ovat Suomen hengellisessä kentässä tunnettuja; pääpuhujana palvelee rovasti Kalevi Lehtinen. Kouluevankelistat Riku Rinne ja Ari Paloheimo ovat mukana.Perjantai-iltana 18.4. klo 17.30 käynnistyy Ahmon koululla hengellisen musiikin Gospelmaraton, jossa esiintyy mm. Egoeimi, Connection Posse ja Kidman.

Lauantaina 19.4. Gospel Savo aloittaa toritapahtumalla klo 10, jossa esiintyy paikallinen soitinyhtye Viikunapuu. Tarjolla on myös ilmaista soppaa. Rovasti Kalevi Lehtinen saarnaa klo 14 ev.lut. kirkossa, jossa laulaa Pekka Simojoki. Hengellisen musiikin saralla pitkään työskennellyt Simojoki ja Gospel -yhtye EXIT ovat 20v. juhlakiertueella ja konsertoivat myös klo 17.00 Ahmon koulun juhlasalissa. Lauantai-ilta päättyy suureen juhlaan, jossa saarnaa K. Lehtinen ja laulaa yhdistetty kuoro Simojoen johdolla. Sunnuntain päätösjumalanpalvelus pidetään helluntaiseurakunnassa klo 11. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

(GS järj. helluntai- ja vapaasrk, Gospel Media ry., Kristillisen Toiminnan Tuki ry., Missionuoret)

--------------------------------------------------------------------------------------

**7:n kolumbialisnuoren näky rajan takaa (englanniksi):
Linkki: http://www.divinerevelations.info/Documents/7_Jovenes/English_7_Jovenes_Hell.htm

hidden hit counter