eSpecial 2010/17

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 29.4.2010
Ohjelman puhe:
Leena Katajan puhe su 25.4.2010; "Siunauksia syvyydestä."

Musiikki:
Tuula Tiainen; HL laulut 423 ja 447


Uutisteemat:

Tuhkasta nousee aamu

Islannin tulivuoren tuhka aiheutti lentokaaoksen ympäri maailmaa ja samalla antoi meille tekniikan varassa kulkeville, eläville ja oleville homosapiensille ajattelemisen aihetta.

Haave lentämisestä on ihmisiä aina kiinnostanut ja viimeisen sata vuotta se on meiltä onnistunut ja siitä on tullut arkipäivää, mutta pienet tuhkahiukkaset pakottivat suuret lentokoneet pysymään kentillään ja tuhansia ihmisiä koskettava kaaos oli valmis.

Englannin kielessä tämän kaltaisia luonnonmullistuksia kutsutaan nimellä lakitermillä "act of God", eli "Jumalan teko", esimerkiksi vakuutuspapereissa.

Toki voidaan osoittaa kyseisen ja muidenkin tulivuorenpurkausten luonnollinen syntymekanismi, mutta tapahtunut toimii terveellisenä muistutuksena ihmisen voiman pienuudesta luonnonvoimien edessä. Nykyaikana teknistynyt ja kaupungistunut yhteiskuntamme on menettänyt ymmärryksensä, joka entisaikoina oli itsestäänselvä; luonnon ja Luojan kanssa on oltava hyvissä väleissä.

Jumala on kiinnostunut jokaisen luomansa ihmisolennon elämästä ja meille ei tapahdu mitään Hänen siitä tietämättä. Siksi on syytä päätellä ettei Eyjafjallan purkanut sisuksiaan ilmoille Luojan sallimatta, vaikka se sekoitti monien luotujensa elämää.

Raamattu sanoo, että Jumalan hyvyys vetää meitä parannukseen. Mutta joskus Jumalan rakkaudessaan käyttää toisenlaisiakin keinoja kääntääkseen meidät tuhon tieltä.

Eurooppa elää ns. jälkikristillistä aikaa, jolloin raamatulliset arvot on korvattu ihmiskäsityksillä. Tuhka, joka toimii tuomion, katumuksen ja parannuksenteon symbolina, muistuttaa meitä siitä, että vaikka kuinka nyt lentäisimme korkealla ja kovaa, on elämässä perusasioita, jotka meidän on kohdattava, ennemmin tai myöhemmin. Kuten kuolema ja sen jälkeen tuleva tuomio.

Hyvä uutinen on, että Jumala on löydettävissä, kun Häntä rukouksessa lähestymme. Jumala ei tahdo meille pahaa, mutta meidän syntimme, pahat tekomme, erottavat meidät Hänestä. Meillä ei ole pelastusta ilman kääntymystä. Siksi meidän on syytä katua syntejämme "tomussa ja tuhassa", ei joskus tulevaisuudessa tai heti huomenna, vaan tänään, nyt.

Uskon kautta Jeesukseen me saamme kaikki syntimme anteeksi, koska Jeesus ne sovitti kuolemallaan. Hänessä on pelastus kadotustuomiosta, joka on niiden valitettava osa, jotka hylkäävät Jumalan armon ja rakkauden.

Jeesus on tie uuteen elämään, parempaan huomiseen. Vaikka kaikki muu palaisi tuhkaksi, kuten se kerran tekee, uskoen Häneen ja häntä seuraten Raamatun sanan valossa, on mahdollista laulaa: "Tuhkasta nousee aamu, aamu uus ikuinen..."

Hei, kato mä lennän!


Amerikkalaista yritystä; rakettimoottorilla ilmaan.Näin se tehdään Suomessa...


Selostus hommasta: http://www.polyteekkari.fi/index.php?k=9886

Suomalaiskaverukset Tero, Marko ja Juha laittaa lentäen siipipuvuissaan.

US armeijan eliittijoukkojen sotilas teki tuoreen siipipukulennon maailman ennätyksen 14.4.2010.Sveitsiläinen englannin kanaalin yli lentänyt "Rakettimies" Yves Rossy espanjalaiskanavan ohjelmassa, menetti lennonhallinnan kokien vaarallisen tilanteen, mutta selvisi itse vahingoittumatta. Siipensä sai kolhuja.Jetpack on siivetön lentoväline jenkeistä ja mainostaa energiajuomaa, joten lentäjä käy sillä ja moottorit jollain muulla.


----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Facebook eSpecial Jos olet fb-käyttäjä, liity eSpecial-faniksi