eSpecial 2010/03

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 21.1.2010


Ohjelman puheet:
Olga Tenhu haastattelussa, Sisko Martikainen, Leena Kataja

Musiikki: HM Ojala: Lähelles, Kaanahan blues

Uutiset:

Vuoden evankelioimisteko -tunnustus Kids’ Action Night -työlle

Vuoden evankelioimisteko -tunnustuksen vuonna 2009 sai lapsia ja varhaisnuoria tavoittava Kids’ Action Night -toiminta. Kalevi Lehtinen ja Jussi Miettinen luovuttivat pokaalin 15.1.2010 Kids’ Action Night -toiminnan uranuurtajille Kari ja Piksu Hämäläiselle Helsingissä.

Vuoden 2009 Evankelioimistekopalkinnon luovuttivat Kalevi Lehtinen ja Jussi Miettinen Kids’ Action Nightin Piksu ja Kari Hämäläiselle.

Kids’ Action Night -lasten toimintaillat ovat kolmen tunnin mittaisia tapahtumia, joissa hengellisyys, toiminnallisuus ja yhteisöllisyys yhdistyvät. Lapset ja aikuiset osallistuvat yhdessä hauskoihin toimintapisteisiin ja kilpailuihin, nyyttikesteihin sekä ylistykseen ja Raamatun opetukseen. Tavoitteena on kertoa Jeesuksesta lapsia kiinnostavasti samalla kun heille tarjotaan mahdollisuus heittäytyä hulvattomaan mutta turvalliseen hauskanpitoon.

Ensimmäinen Kids’ Action Night -ilta järjestettiin vuonna 1996 Jyväskylän vapaaseurakunnassa. Nykyään vapaaseurakuntien lisäksi toimintailtoja järjestävät myös helluntai-, baptisti-, adventtiseurakunnat sekä luterilaiset ja uudet itsenäiset seurakunnat. Tammikuun 29. järjestetään tapahtumia n. 60 paikkakunnalla. Mukana on 95 seurakuntaa. Lisätietoja saa osoitteesta www.kidsactionnight.fi.

Vuoden evankelioimisteko -tunnustus oli nyt jaossa neljättä kertaa. Aikaisemmat voittajat olivat gospelmuusikko Pekka Simojoki vuonna 2008, Jippii-työ vuonna 2007 ja Turun Urbaani unelma vuonna 2006.

Palkinnon myöntää Suomen Evankelisen Allianssin yhteydessä toimiva E4-tiimi, joka syntyi vuoden 2004 Suomen Evankelioimiskongressin jälkeen rohkaisemaan kristittyjen yhteistä evankelioimistyötä. Lisätietoja E4:stä www.evankelioi.net.

Lähde: http://www.mesk.net

- - - -

Te olette tämän todistajat, rukousviikko 2010

Vuoden 2010 Kristittyjen ykseyden rukousviikon aikana pohdiskellaan joka päivä Luukkaan evankeliumin lukua 24 pysähtyen sen esittämien kysymysten kohdalle; Jeesuksen opetuslapsilleen esittämien kysymysten kohdalle; kysymysten, joita apostolit esittävät Kristukselle.

 

Kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa vietetään aina 18.–25. tammikuuta. Rukousviikko tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen rukoukseen, yhteiseen iloon ja toisiltamme oppimiseen. Lue lisää, klikkaa tästä.

Ekumeenisella rukousviikolla voi liittyä kristittyjen yhteiseen rukousketjuun maapallon ympäri. Kaikkialla maailmassa rukoillaan intensiivisesti kristittyjen ykseyden puolesta 18.–25. tammikuuta. Rukousviikkoa vietetään ainakin 75 maassa.

 

Meillä Suomessa järjestetään eri puolilla maata rukousviikon tapahtumia. Valtakunnallinen radioitava rukousviikon jumalanpalvelus on Kauniaisissa su 24.1. klo 18.

 

Lähde: http://www.ekumenia.fi

- - - -

Stefanus uutisia:
Kiina – Viranomaiset sanovat Gao Zhishengin ”kadonneen”

Gao Zhishengin kohtalosta on liikkunut erinäisiä huhuja joulukuun puolestavälistä lähtien. Huhujen mukaan hän olisi kuollut kidutusten seurauksena vankilassa.

Gaon veli, Zhiyi, onnistui löytämään poliisin, joka pidätti Gaon helmikuussa 2009. Poliisi kertoi Zhiyille, että Gao ”hävisi ollessaan kävelyllä” 25.9.2009. Tämä on ensimmäinen kerta kun Kiinan hallituksen viranomainen on vihjannut, että Gao Zhisheng ei enää ole heidän hallussaan. Kommentti johtaa ChinaAidin mukaan uskomaan, että Gaon olosuhteissa on tapahtunut käänne huonompaan. ”On aivan selvää, että hänet vietiin väkisin kotoaan helmikuussa 2009. Nyt he sanovat, että hän ei ole heidän hallussaan. Meillä on täysi syy epäillä, että Kiinan hallituksella on jotakin hyvin vakavaa salattavaa. Gaon perheellä on oikeus tietää mitä hänelle on tapahtunut. On uskomatonta, että korkean tason vanki katoaisi ollessaan ’ulkona kävelyllä’ ilman, että olisi syytä epäillä kyseessä olevan jonkinlainen yritys peitellä tapahtunutta,” sanoi ChinaAidin johtaja Bob Fu.

ChinaAid

Egypti – Lisää hyökkäyksiä kristittyjä vastaan

Uusia väkivaltaisuuksia leimahti 8.1. Nag Hammadissa ja Bahjorassa, vain kaksi päivää sen jälkeen, kun kuusi kristittyä ja muslimivartija ammuttiin joulujumalanpalveluksen jälkeen.

”Allah on suuri” ja ”ei muuta jumalaa kuin Allah” huutaneet muslimijoukot hyökkäsivät miekoin, kaasusäiliöin ja palopommein varustautuneina kristittyjen koteja, kauppoja ja autoja vastaan ryöstellen ja polttaen niitä. Mary Om Boktor Kyrollos, koptikristitty nainen, kuoli kun hänen kotinsa sytytettiin palamaan. Silminnäkijöiden mukaan alueelta oli katkaistu sähkö ja vesi ja kun palokunta viimein saapui paikalle, heidän vesisäiliönsä olivat tyhjiä.

Assyrian International News Agency, Voice of America

Lähde: stefanus.fi

- - -

Nykyajan miekkalähetystä

Kaksi pakistanilaista kristittyä kieltäytyvät kääntymästä islamiin ja heitä ammuttiin 26.12.2009. He haavoittuivat vakavasti, mutta ovat toipumassa sairaalassa. Väkivallan teko tapahtui Punjabin provinssissa.

Kristityt pakistanilaiset nuoret miehet Imram Masih (21) ja Khushi Masih (24) menivät vieraaksi häihin. Ryhmä musliminuoria piiritti heitä ampuen aseella ilmaan. Ilmaan ampuminen hääjuhlissa on tavanomainen tapa Pakistanin maaseudulla.

Ryhmä kuitenkin vaati miehiä sanomaan islamin uskontunnustuksen (Kalima) merkkinä muslimiksi kääntymisestä tai heidät ammuttaisiin. Kristityt miehet kuitenkin kieltäytyivät sillä seurauksella, että heitä ammuttiin rintaan. Joukko jätti miehet maahan luullen heidän kuolleen.

Miesten isät löysivät poikansa vakavasti haavoittuneina ja toimittivat heidät sairaalaan. Poliisi on pidättänyt ampujat.

Ääri-islamilainen Hafiz Aziz Gujjar on painostanut pitkään Imramia ja Khushia kääntymään muslimiksi. Hafiz kuuluun paikalliseen kovan linjan ryhmään, joka pyrkii käännyttämään muiden uskontojen edustajia muslimeiksi. Ryhmä on painostanut aikaisemmin lukuisia ei-muslimeja.

Lähde: Compass Direct News, VOM, http://ihmisoikeus.blogspot.com/

- - - -

Lähetysjärjestö Fida mukana auttamassa Haitin katastrofissa

Fida on mukana Euroopan helluntailähetysjärjestöjen yhteisessä katastrofikeräyksessä, jonka tuotot ohjataan Convoy of Hope -järjestön kautta Haitiin. Convoy of Hope on Yhdysvaltojen Assemblies of God -helluntailiikkeen järjestö, jolla on työntekijöitä Haitilla ja joka on jakanut ruoka-apua köyhille lapsille jo ennen maanjäristystä. Parhaillaan Convoy of Hope toimittaa Haitiin puhdasta vettä, elintarvikkeita, kenttäklinikan, hoitohenkilökuntaa ja lääkkeitä.

Rukoilkaa, että eri avustusjärjestöjen apu menisi tehokkaasti perille, että loukkaantuneet saisivat hoitoa ja rakkaimpansa menettäneet ihmiset lohdutusta – ja että mahdollisimman monet kääntyisivät elävän Jumalan puoleen.

Haitin maanjäristyksen uhreja voi auttaa Fidan kautta kolmella tapaa:

1)      lahjoitus keräystilille 228718-5256, viite 72656

2)      verkkolahjoitus osoitteessa www.fida.info
3)     
soitto Fidan katastrofiavun lahjoituspuhelimeen 0600-13234 (20,94 € + pvm)

Lisätietoja: www.fida.info, www.convoyofhope.org- - - -

IDF auttamassa Haitissa


Israelin puolustusvoimat operoi laajinta, yli 40 lääkärin, kenttäsairaalaa Haitin Port au Princessä. Loukkaantunut nuori nainen synnytti siellä esikoisensa, jolle antoi nimen "Israel", auttajainsa maan mukaan.

- - -
-

Runovideo Vapahtajasta


Vaikuttavasti esitetty runo (engalnniksi tosin) Jeesuksen kärsimyksestä puolestamme.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

Facebook eSpecial
Jos olet fb-käyttäjä,
liity eSpecial-faniksi