eSpecial 2010/02

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 14.1.2010


Ohjelman puhe:
Juhani Karvinen: Uskon tuoma vapaus.

Musiikki:
HM Ojala: Milloin tulet blues, Rocky Dawuni: Jerusalem reggae

Teemat:

Stefanus-uutisia:
Egypti – Seitsemän ihmistä sai surmansa

Ainakin seitsemän ihmistä kuoli Nag Hamadin kaupungissa Quenan provinssissa Egyptissä 6.1. tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa. Ohi ajaneet asemiehet tulittivat joulujumalanpalveluksesta lähdössä olleita koptikristittyjä surmaten kuusi koptia ja seurakunnan muslimivartijan. Ainakin yhdeksän ihmistä loukkaantui hyökkäyksessä ja heistä kolme on kriittisessä tilassa. Ampumisen arvellaan olleen kosto väitetystä koptinuorukaisen tekemästä muslimitytön raiskauksesta marraskuussa. Pääasiallinen ampuja on tunnistettu, mutta häntä ei ole pidätetty.

AP, AFP, Marttyyrien Ääni – Kanada

Irak – Kristittyjä ammuttu ja kidnapattu Mosulissa

Pohjois-Irakin Mosulin kaupungissa asuvat kristityt ovat viime viikkojen kuluessa joutuneet väkivallan kohteiksi. Basil Isho Youhanna ammuttiin kotiovelleen Pohjois-Mosulin Tahririn kaupunginosassa. Yliopisto-opiskelija Sarah Edmond Youhanna kidnapattiin 28.12. Mosulin yliopistosta. Kaappaajat ovat sittemmin soittaneet Sarahin perheelle ja kertoneet kuuluvansa islamilaiseen ryhmään. Kaksi päivää kidnappauksen jälkeen diakoni Zhaki Homo Bashir loukkaantui vakavasti tuntemattomien hyökkääjien ammuttua häntä hänen myymälässään Jadidan kaupunginosassa.

AsiaNews

(stefanus.fi)

Levottomuuksia Malesiassa "Allah"-sanan käytöstä

Muslimit Malesiassa (60% maan väestöstä) ovat sytyttäneet 5 kirkkoa protestoidessaan oikeuden päätöstä, että kristityt voivat käyttää arabiankielistä sanaa "Allah" tarkoittamaan Jumalaa. Vuonna 2009 maan viranomaiset takavarikoivat yli 20 000 Raamattua (10 000 Gideon järjestöltä), joissa sanaa oli käytetty. 

(edition.cnn.com)

- - - - 

Yhdysvaltojen nousun ja uhon jälkeen tuho?

Monet tahot ovat viime aikoina (hiukan toisella tyylillä kuin Kylmänsodan aikainen Neuvostoliitto) ennustaneet Amerikan Yhdysvaltojen tuhoutumista. Lähimpänä vanhaa tyyliä lie Venezuelan presidentti Hugo Chavez, joka vuonna 2006 ennusti Yhdysvaltain imperiumin romahtamista puhuessaan YK:ssa.

Löytyy lukuisia saarnaajia, jotka ovat tuoneet varoituksia Amerikan kansalle ja seurakunnalle. David Wilkerson on puhunut ja kirjoittanut tulevista Jumalan tuomioista, vetäen johtopäätökset raamatullisesta totuudesta, että synti tuo mukanaan (ennemmin tai myöhemmin) tuomioin, verraten amerikkalaisten suurkaupunkien menoa Sodomaan ja Gomorraan. 

CBN televisiokanavan perustaja Pat Robertson kertoi vuoden vaihteen katsauksessaan näkevänsä tumman tuomion pilven Amerikan yllä. Kansakunnan lainsäädäntö on kääntynyt pois Jumalan laista, kieltäen lapsia rukoilemasta tai lukemasta Raamattua kouluissa, hyväksyen homoseksuaalisuuden, joka on kauhistus Jumalalle ja murhaten miljoonittain syntymättömiä lapsia.

Romanialaisen, uskonsa tähden kommunistihallituksen vainoaman, Dumitru Dudumanin (1984, suomennoslinkki) ja amerikkalaisen  rukoustaistelija ja -kävelijä Henry Gruverin (14.12.1985) näkemät näyt ydinasehyökkäyksestä Yhdysvaltoihin ja sen kaupunkien tuhosta ovat hätkähdyttävän samankaltaisia evankelista A A Allanin 1954 näkemän näyn kanssa. (Kahden viimeksi mainitun kuvaten ohjusten tulevan sukellusveneistä). Duduman sanoo enkelin joka ilmestyi hänelle, kertoneen Jeremian 51. luvun kuvauksen Baabelin hävityksestä tarkoittavan Yhdysvaltoja. Samalla kannalla on äskettäin aiheesta kirjan kirjoittanut John Price, joka kehottaa nyt kristittyjä ja juutalaisia exodukseen USAsta, lähtemään pakoon tulevaa tuhoa.

Tämä sotapelivideo yllä antaa visuaalisen ulottuvuuden USAn tuhosta nähdyille näkyjen kuvauksille. 


Video 3. maailmansodasta, miltä se saattaisi näyttää.

- - - -

Kunniamurhat Suomessa

Vuoden 2009 ikävällä tavalla päättänyt ostoskeskus Sellon joukkomurhan sanotaan olevan ns. kunniamurhan.

Aiheesta dokumentoi myös Yle Areenan viikon katsotuin  ohjelma on nimeltään "Siveyden tähden" sarjasta Silminnäkijä; http://areena.yle.fi/video/673485

- - - -

US ja EU valmiina rahoittamaan palesitiinalaisvaltiota

Lähi-idän rauhannneuvotteluja jälleen aloittamaan toivovat tahot (Yhdysvaltojen, EU:n ja Norjan edustajat) sanoivat Belgiassa 12.1., että niinpian kuin neuvottelut taas alkavat, rahaa heiltä kyllä löytyy Israelin rinnalle perustettavan palestiinalaisvaltion perustamiseen.


Katolinen pappi: Holokaustiuhreja oli 1,5 miljonaa enemmän

Ranskalainen pappi kertoo tutkimuksensa entisen Neuvostoliiton alueelta tuoneen tuloksena, että maailman historian suurimman sotarikoksen -natsien holokaustin- uhrien luku voi olla arvoitua uhrilukua 1,5 miljoonaa suurempi. II Maailmansodan aikana on tähän asti arvoitu natsien surmanneen 6 miljonaa juutalaista.

(uk.reuters.com)

--------------------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä-

- - - - - - - - - - - - - -
Facebook eSpecial Jos olet fb-käyttäjä, liity eSpecial-faniksi

Comments