eSpecial 2009/50

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 10.12.2009


Ohjelman puhe:
Juhani Karvinen puhuu: Yksin uskosta, yksin armosta.

Teemat:

Ruotsin esitystä Jerusalemin jakamisesta ei hyväksytty EU:ssa


Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt ja Ruotsin hallitus ovat osoittaneet vihamielisyyttään Israelia kohtaa, kun se esitti Jerusalemin jakamista. Tiistaina 8. joulukuuta pidetyssä ministerikokouksessa Ruotsin esitys ei saanut kannatusta. Sen sijaan tehtiin kompromissiesitys, jossa sanotaan, että Jerusalemin status ratkaistaan tulevissa neuvotteluissa. Bildt sai näpäytyksen kynsilleen.

Tämä tapahtuma ja elinten varastamisjupakka ruotsalaisessa Aftonbladet-lehdessä on huonontanut Ruotsin ja Israelin suhteita, joita ei ihan heti voida korjata. Käytännössä tämä merkitsee myös sitä, että Ruotsilla ei ole mitään mahdollisuutta olla mukana Lähi-Idän rauhanneuvotteluissa. Tämä kaikki on pantava Carl Bildtin ja Ruotsin hallituksen piikkiin.


(http://www.uusielama.net)


----------

Stefanus-Lähetyksen uutisia:

Kiina – Lisää tuomioita Fushan-seurakunnalle

Viisi Fushan-seurakunnan johtajaa Linfenin kaupungista, Shanxin provinssista, on 30.11. tuomittu ilman oikeudenkäyntiä kahdeksi vuodeksi uudelleenkoulutukseen työleireille.

Oikeus oli aiemmin, 25.11., tuominnut kolmesta seitsemään vuotta vankeutta viidelle muulle Fushan-seurakunnan johtajalle (uutiset 30.11.). Nyt työleirille kahdeksi vuodeksi tuomittuja syytettiin ”ihmisjoukon kokoamisesta julkisen järjestyksen häiritsemiseksi”. He olivat koonneet yli 1.000 uskovasta koostuvan rukousmielenosoituksen päivä sen jälkeen, kun viranomaiset ja muut hyökkäsivät seurakuntalaisten ja rukoushuoneen kimppuun 13. syyskuuta.

Tuomio oli hallinnollinen tuomio, jonka määräsi Julkisen turvallisuuden ministeriö, jotta tuomitut eivät ”joutuisi” käymään läpi oikeusjärjestelmää syytteineen ja oikeudenkäynteineen. Kahden vuoden työleirituomion saivat Li Shuangping, Yang Hongzhen, Yang Caizhen (jonka mies, pastori Yang Xuan, tuomittiin aiemmin kolmen vuoden vankeuteen), Gao Qin (tunnetaan myös nimellä Gao Fuqin) ja Zhao Guoai. Tuomituista ensimmäinen on mies, muut neljä naisia. Yang Caizhenia hakattiin julmasti kuulusteluissa. Yksi hänen etuhampaistaan irtosi pahoinpitelyn seurauksena. Vankeusaikana hän on lisäksi paastonnut ja rukoillut, jonka vuoksi hänen kerrotaan näyttävän hyvin heikolta.

ChinaAid, Compass Direct


Sisar Yang Caizhen (vasemmalla), on yksi viidestä ruokouskulkueen vuoksi kahdeksi vuodeksi työleirille tuomituista.

Irak – Pommi-isku kirkkoon ja luostariin Mosulissa

Kahteen Pohjois-Irakin Mosulissa sijaitsevaan kristilliseen kohteeseen tehtiin pommi-isku aamulla 26.11.

Noin kymmenen aseistautunutta miestä saapui Saint Ephremin kirkkoon, määräsi sisällä olleet poistumaan ja asetti räjähteitä kirkon sisälle. Rakennus tuhoutui täysin räjähdyksessä. Puoli tuntia myöhemmin samat hyökkääjät jatkoivat Pyhän Katariinan dominikaanisten sisarten luostariin ja räjäyttivät lisää pommeja. Viisi uskovaa oli rakennuksen sisällä räjähdyksen sattuessa, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Tuhannet uskovat ovat paenneet Mosulista ja muualta Irakista viime kuukausina jatkuvien uhkausten ja vainojen vuoksi. Paikallisen seurakunnan johtajan mukaan ”Tilanne oli alkanut hiljalleen normalisoitua ja monista tuntui, että turvallisuustilanne oli parantunut. Äskeiset tapahtumat ovat kuitenkin tehneet optimismista lopun.”

AsiaNews, Aid to the Church in Need, Marttyyrien Ääni – Kanada


Kuva: AsiaNews

Intia – Kolmeen kirkkoon hyökätty Tamil Nadussa

Kahden päivän aikana hyökättiin kolmeen kirkkoon eteläisen Intian Tamil Nadun osavaltiossa.

Pommi räjähti Thammathukonamissa sijaitsevassa kirkossa 29.11. Rakennuksen seinät vahingoittuivat pahoin. Myöhemmin samana päivänä militantit häpäisivät pyhän Francis Xavierin patsasta Konamkadessa sillä aikaa, kun seurakunta valmistautui adventtikulkueeseen. Seuraavana päivänä ryhmä äärihinduja rikkoi rukoushuoneen ikkunat Sulurissa ja heitti kiviä sisälle rakennukseen. Paikalta löytyi myöhemmin kassi, jossa oli petrolikanisteri, pullo dieseliä ja puuvillatilkkuja, ilmeisesti hyökkääjien oli tarkoitus sytyttää rakennus palamaan.

Marttyyrien Ääni - Kanada

-----------

Please help the world - COP15 avausfilmi

Kööpenhaminan ilmastokokouksen avajaisfilmi; nykytyylin tunteisiin vetoavaa propagandaa, jonka lapsen hyväksikäyttö propagandavälineenä herättää paheksuntaa.


Afrikkalaiset mielenosoituksessa COP15-kokouksessa


Pan-Africa Climate Justice Alliance, Christian Aid partner network in the Countdown to Copenhagen movement , made an emotional and angry entrance at COP15 today in protest at the destructive Danish text that was leaked to the Guardian newspaper. PACJA is seen here led by Mithika Mwenda of Kenya. The rapid response protest attracted huge media attention and stopped everyone in their tracks in the vast conference centre.

Kirkon ulkomaanapu: Tanskan vuotanut ilmastosopimusluonnos pettymys kehitysmaille

The Guardian –lehden tiistaina julkaisema, Kööpenhaminan ilmastokokouksessa vuotanut Tanskan kirjoittama sopimusluonnos on suuri pettymys kehitysmaille. ”Sopimusluonnos on askel väärään suuntaan. Sopimus ei tarjoa tarvittavaa tukea kehitysmaille, jotka kärsivät ilmastonmuutoksen vaikutuksista eniten ja jotka ovat vaikuttaneet siihen vähiten”, sanoo Katri Suomi, Kirkon Ulkomaanavun ilmastonmuutosasiantuntija.

Mikäli Tanskan sopimusluonnos toteutuisi, se vaarantaisi köyhimpien maiden oikeuden kehitykseen. Sopimus hylkää periaatteen, jonka mukaan teollisuusmaiden olisi otettava globaali  johtoasema päästöjen vähentämisessä ja tuettava myös kehitysmaiden pyrkimyksiä siinä. Sopimuksen tekstissä ei esimerkiksi ole mainittu ilmastorahoitusta kehitysmaille vuoden 2012 jälkeen, vaikka niiltä edellytetään toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi silloinkin. Tekstiluonnos hylkää myös tärkeän erottelun teollisuus- ja kehitysmaiden välillä, eikä se vastaa kysymykseen, miten päästöleikkaukset voidaan oikeudenmukaisesti jakaa teollisuus- ja kehitysmaiden välillä.

(Kirkon ulkomaanapu, http://www.kua.fi/fi/?id=63&selArticle=624)


GUARDIAN: Kööpenhaminan ilmastokokous sekaisin "Tanskan tekstin" vuodon jälkeen.


Alkuperäinen Guardian artikkeli:

http://www.guardian.co.uk/environment/2009/dec/08/copenhagen-climate-summit-disarray-danish-text

31486 amerikkalaista tiedemiestä on allekirjoittanut ilmastomuutosta epäilevän adressin

Adressi on jo Kioton sopimuksen ajoilta ja siinä halutaan näyttää toteen, että YK:n ja Al Goren mainostama "tiede on asiassa yksimielinen." Ei ole olemassa mitään vakuuttavaa tieteellistä todisteaineistoa ihmisen kasvihuonekaasuilla aiheuttamasta nähtävissä olevassa tulevaisuudessa tapahtuvasta katastrofista", adressissa sanotaan.

http://www.petitionproject.org/index.php


Al Gore käyttää uskontoja ilmastoasian edistämiseen

Newsweek-lehdelle antamassaan haastattelussa "ilmastoprofeetta" Al Gore kertoo tehneensä kristillisen, islamilaisen, juutalaisen ja hindupohjaisen (tulossa) opetusohjelman ilmaston muutoksen vaikutuksista, todettuaan ettei "faktojen esittäminen ainoastaan riitä."

Goren kannalta epämiellyttävä totuus on, että hänen filminsä "Epämiellyttävä totuus" sisältää epätosia faktoja (Englannin oikeuslaitos).

http://worldbbnews.com/2009/11/gores-spiritual-argument-on-climate/


MOT


YLEn MOT-ohjelma poikkeaa ratkaisevasti muusta Ylenannista Ilmastogaten suhteen ja kertoo toispuoleisen näkemyksen ilmastomuutos asiasta CRU-tietovuodon suhteen. 10.12.2009 se oli Yle Areenan toiseksi katsotuin ohjelma, heti Linnanjuhlien jälkeen, mutta vain 5 päivää katseluaikaa, pukuvideon 3xx vastaan.

http://areena.yle.fi/video/602461
http://areena.yle.fi/lista/108/katsotuimmat

- - -

Keskustelua Kööpenhaminan kokouksesta:

Mielenosoitus haittasi ilmastoneuvotteluita Kööpenhaminassa

Tunnelmat Kööpenhaminan ilmastokokouksessa kiihtyvät päivä päivältä. Ympäristöjärjestöt ja -aktivistit painostavat neuvottelijoita yhä äänekkäämmin ja näkyvämmin.     (HS)

http://www.hs.fi/keskustelu/Mielenosoitus+haittasi+ilmastoneuvotteluita+K%F6%F6penhaminassa/thread.jspa?threadID=219336&tstart=20

Lämpeneekö ilmasto todella?

Brittiläisten ilmastotutkijoiden sähköpostit levisivät maailmalle .vahingossa.. Niistä saa käsityksen, että maapallon lämpenemistä onkin ehkä liioiteltu tai muuten tietoja vääristelty.

Samaan aikaan Suomessa kielletään hiljalleen hehkulamppujen käyttö ja autoilustakin ollaan tekemässä verotuksen keinoin ja kaiken maailman tietullihankkein liki rangaistavaa ilmastonmuutoksen nojalla.

Pitäisikö nyt ensin selvittää, lämpeneekö ilmasto todella vai ei? Ja sitten vasta valmistella kaikenmaailman sakkoja ja sanktioita tavallisen kuluttajan "iloksi"?   (Iltasanomat)

http://keskustelut.iltasanomat.fi/thread.jspa?threadID=21865&start=860&sourceStart=860

- - -

Lord Christopher Monckton puhuu Kööpenhaminan ilmastokokouksen taustoista ja tavoitteista


Britannian ex-pääminsteri Thatcherin tiedeneuvonantaja Lord Christopher Monckton puhuu Minnesotassa, USA:ssa, 14 lokakuuta 2009 ilmastotieteestä ja -muutokesta, sekä aiotun Kööpenhaminan sopimuksen tarkoituksesta luoda vaaleillla valitsematon epädemokraattinen "maailman hallitus" valvomaan päästökauppaa ja varainsiirtoa rikkaista maista kolmanteen maailmaan.

--------------

Siamilaiset kaksoset

Juhani Karvinen mainitsee ohjelmassa kuultavassa puheessaan siamilaiset kaksoset,videossa yllä yhdysvaltalaiset tyttö-siamilaiskaksoset ovat ajokorttia ajamassa ja lääkärissä käymässä.

Suomeksi tytöistä wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Abigail_ja_Brittany_Hensel

-----------------------------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

Facebook eSpecial

Jos olet fb-käyttäjä,
liity eSpecial-faniksi