eSpecial 2009/49

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 3.12.2009

Joululahjavihje Fidalta

Fida-lähetysjärjestö on avannut aineettomien lahjojen kaupan, jossa voi antaa apua lähetysmaiden kipeisiin tarpeisiin ja samalla itselleen hyvän joulumielen. 

http://taivaanlahja.net

Uusi kristillinen nettiportaali Suomeen

Kuusi merkittävää kristillistä mediataloa allekirjoitti keskiviikkona 2.12.2009 hanketta koskevan yhteistyösopimuksen. Uutistuotantoyhteistyöhön osallistuvat Uuden Tien, Elämään-lehden, Sanan, Ristin Voiton ja Suomen Viikkolehden toimitukset sekä Radio Dei. Lisäksi Seurakuntalainen.fi -verkkolehti on keskustellut uutisvälitysyhteistyöstä muun muassa Kirkon tiedotuskeskuksen kanssa.

Suomessa ei ole aikaisemmin toteutettu näin laajaa julkaisuyhteistyötä kristillisten mediatalojen välillä. Seurakuntalainen.fi -uutismedian julkaisijana toimii kristillisen median yhteistyöelimenä tunnettu Kristillinen Medialiitto. Kustantajavastuun verkkomediasta kantavat Perussanoma Oy ja Kustannus Oy Uusi Tie.

Seurakuntalainen.fi -uutismedian tavoitteena on uutisoida kirkollisen kentän tapahtumia ja ilmiöitä laajasti ja monipuolisesti. Lisäksi verkkomedia aikoo seurata ajankohtaisia yhteiskunnallisia uutisaiheita erityisesti kristillisen arvomaailman näkökulmasta.

(laurinkallio.fi)

-----------------

Manhattan Julistuksen allekirjoittajia jo yli 240 000

Klo 16.10 to 3.12.2009 kristillisiä arvoja amerikkalaisessa yhteiskunnassa kannattava adressi oli kerännyt tasan tarkkaan 242 502 allekirjoittajaa. Uutisoimme asiasta viime ohjelmassamme.

(manhattandeclaration.org)

-----------------

Israelin hallituksen asettamaa rakennuskieltoa valvotaan

Rakennustarkastajat yhdessä turvallisuusjoukkojen kanssa tarkastavat Juudeassa ja Samariassa alueita, joita mahdollisesti on alettu rakentaa perjantain 27.11. jälkeen.

”KEITTIÖKABINETIN”, josta käytetään virallista nimitystä ”turvallisuuskabinetti”, rakennuskiellosta tekemä päätös on laiton, selittää Legal Forum for the Land of Israel korkeimmalle oikeudelle tekemässään valituksessa. Valituksessa selitetään, ettei rakennuskielto ole turvallisuuskysymys, joten päätös olisi pitänyt tehdä hallituksen 30 ministerin istunnossa. Lisäksi se rikkoo juutalaisyhteisöjen asukkaitten kansalaisoikeuksia. Legal Forum on 200 juristin ja opiskelijan muodostama yhteisö, joka joskus edustaa myös siirtokuntalaisten asioita. (Israel update)

Regavim-järjestö Israelin maan säilyttämiseksi- jätti korkeimpaan oikeuteen kolme kannetta palestiinalaisten laitonta rakentamista vastaan useissa eri paikoissa Juudeassa ja Samariassa, esim. Migron, Beit El, Givat Ashaf Binyaminin alueella, Taibe, N´Vei Daniel lähellä Efratia, Yakir risteyksen lähellä ja muualla. (israelupdate.achlak.net, israelnationalnews.com).

Ruotsi -EU:n puheenjohtajamaana- jakamassa Jesusalemia

Euroopan Neuvostolle suunnatussa esityksessä on (jälleen) esillä halu saada Lähi-itään Israelin naapuriksi Palestiina-niminen valtio, pääkaupunkinaan Itä-Jerusalem. Rajat tulisi olla vuotta 1967 edeltäneet rajat, ilman muutoksia, ellei molemmat osapuolet ole niistä sopineet. Esitys on luettavissa englanniksi  Haarez-sanomalehden sivuilta:
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1131988.html

(Israel update)

------------------

Stefanus-uutisia:

Kiina – Wusiman Yiming vapautettu

Uiguurikristitty, kotiseurakunnan johtaja, Wusiman Yiming vapautettiin vankilasta keskiviikkona 18.11. Hän vietti kaksi vuotta työleirillä pakkotyössä.

Uiguurien parissa kristillistä työtä tehnyt Wusiman Yiming sai syyskuussa 2007 syytteen ”valtion salaisuuksien levittämisestä”. Hänet tuomittiin salaa marraskuussa 2007 kahden vuoden ”uudelleenkoulutukseen työn avulla”. Veli Wusimanin tavannut uskova kertoo hänen näyttävän hyvin heikolta, mutta olevan hengessä vahva.

Toinen uiguurikristitty, Alimujiang Yimiti, on yhä pidätettynä ja odottamassa tuomiotaan samasta syytteestä. Viimeisimpien tietojen mukaan Alimujiangille on 27.10.2009 luettu tuomio hänen sellissään. Hänen vaimonsa Gulinuer ja asianajajansa Li Dunyong saivat molemmat virallisen ilmoituksen oikeudelta, että tuomio ilmoitettaisiin, mutta kirjallista ilmoitusta tuomiosta ei vieläkään ole saatu. Viranomaiset varoittivat Alimujiangin vaimoa ”valmistautumaan henkisesti” siihen, että tuomio tulisi olemaan ankara. Alimujiangin perhe ja ystävät pelkäävät, että hänet voidaan teloittaa jos hänet yhdistetään väitettyihin uiguuriseparatisteihin.

China Aid, Compass Direct


Kiina – Vankeustuomioita Linfenin Fushan-seurakunnan pastoreille

Fushan-seurakuntaan tehtiin ratsia 13.9.2009, jonka yhteydessä seurakunnan omaisuutta ja kiinteistöjä tuhottiin ja paikalla olleita pahoinpideltiin. Yhdeksän seurakunnan johtajaa oli matkalla Pekingiin 25.9. valittamaan seurakuntansa saamasta kohtelusta, kun heidät pidätettiin. Seurakunnan johtajia vastaan käytiin oikeudenkäynti 25.11., joka kesti aamuyhdeksästä iltakymmeneen.

Tuomiot olivat ankaria ja ne julkistettiin heti oikeudenkäynnin päätteeksi. Sisar Yang Rongli sai seitsemän vuoden tuomion, pastori Wang kolme vuotta, veli Yang Xuan kolme ja puoli vuotta, Cui Jiaxing neljä ja puoli vuotta ja sisar Zhang Huamei tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen.

Oikeuden menettely oikeudenkäynnin kuluessa viittasi selkeästi siihen, että päätös oli tehty ja valmisteltu jo etukäteen. Yleisillä syyttäjillä oli yli 1000 sivua niin kutsuttua ”todistusaineistoa” tapaukseen liittyen, mutta puolustusasianajajat saivat nähdä niistä vain noin 50 sivua oman puolustuksensa valmistelemiseksi ennen oikeudenkäyntiä.

Fushan-seurakunnan johtajien pidätys ja ankarat tuomiot sekä seurakunnan tuhoaminen muodostavat yhden pahimmista hyökkäyksistä kotiseurakuntia vastaan vuosikymmeneen.


Sisar Yang Rongli ja pastori Wang Xiaoguang.                           China Aid

Somalia – Jälleen yksi uskova murhattu

Äärimuslimit, jotka hallitsevat osaa Somalian pääkaupungista Mogadishusta, ovat teloittaneet nuoren kristityn, jota he syyttivät 15-vuotiaan muslimin käännytysyrityksestä.

Ääri-islamilaiseen al Shabaab-ryhmään kuuluvat pidättivät 23-vuotiaan Mumin Abdikarim Yusufin 28.10. sen jälkeen, kun 15-vuotias poika oli ilmoittanut hänestä militanteille. Yusufin ruumis löytyi 14.11. autiolta asuinalueen kadulta Mogadishusta. Hänet oli ammuttu kuoliaaksi ilmeisesti aamuyöllä sinä päivänä. Al Shabaabin syytösten johdosta he olivat tehneet ratsian Yusufin kotiin Mogadishussa. Ratsiassa ei löytynyt mitään mikä olisi liittynyt kristinuskoon, mutta he pidättivät Yusufin silti. Ennen surmaamista Yusufia oli kidutettu ja häneltä oli yritetty saada todisteita tai tietoa muista kristityistä. Epävarmaa on, kertoiko Yusuf maanalaisen seurakunnan muista uskovista, mutta hänet tunteneita kristittyjä on varmuuden vuoksi siirretty turvaan.

Compass Direct

(stefanus.fi)

----------------

Puheenjohtajavaltion Euroopan unionin puolesta antama julkilausuma kivittämällä suoritetuista teloituksista Somaliassa

Euroopan unioni tuomitsee äskettäin Somaliassa Al Shabab -järjestön hallussa olevalla alueella kivittämällä suoritetut teloitukset, mukaan lukien aviorikoksesta syytetyn naisen teloitus Wajidin kaupungin lähellä ja Abas Hussein Abdirahmanin teloitus Merkan kaupungissa.

(europa.eu)

-------------------

YK tutkii ilmastotutkimuksen sähköpostiskandaalin

YK aikoo tutkia väitteet, joiden mukaan brittiläiset ilmastotutkijat olisivat pimittäneet ilmastonmuutosteorian kyseenalaistavia tutkimustietoja. Niin sanotut ilmastoskeptikot julkaisivat nettisivuillaan tutkijoiden sähköpostiviestejä, jotka näyttävät asettavan ilmastonmuutosteorian tieteellisen perustan kyseenalaiseksi. (Yle.fi)

-Huomaa ylläolevan uutisen sanoitus... (Kursiivit eSpecial-toimitus). Näinhän meille uutisoidaan aina asiaa, joka on poliittisesti epäkorrekti.

Asiasta kommentoi Eija-Riitta Korhola seuraavasti (20.11. asian paljastuttua):

Tämä ei ole hyvä päivä ilmastotieteelle. Meiltä poliitikoilta menee pohja pois, jos tiedemiehet joiden tutkimuksiin olemme nojanneet, osoittautuvat poliitikoiksi.

(eijariitta.blogit.uusisuomi.fi/2009/11/20/ei-hyva-paiva-ilmastotieteelle/)

-------------------

Kengänheittäjä itse kengänheiton kohteena

Irakilainen lehtimies Muntzar al-Zaidi, joka heitti USA:n presidentti George Bushia kengillä 2008 oli saada kengästä Pariisissa lehdistökonferenssista. Heittäjä syytti al-Zaidia diktatuurin kannattajaksi.

-----------------

Jimmy Carter. liberaali vasemmisto ja maailman kaaos

Mike Evans on kirjoittanut kirjan vastauksena Jimmy Carterin uuteen kirjaan, jossa Yhdysvaltain ex-presidentti ilmaisi uskoaan rauhan mahdollisuuksiin Lähi-idässä kahden valtion "ratkaisun" pohjalta. Evans väittää Carterin toiminallaan ja rahoituksellaan auttaneen Khomeinin islamilaisen valtion syntymistä Iraniin ja myös Taliban ja Alqaida terrorostijärjestöjen muodostumista Muslimiveljeskunnalle suunnatulla huomattavalla tuella.


-----------------------------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

Facebook eSpecial

Jos olet fb-käyttäjä,
liity eSpecial-faniksi